Antena 3 CNN Externe Mai multe petiții cer ca miliardarul Jeff Bezos să nu mai fie lăsat pe Pământ, după expediția sa din spațiu

Mai multe petiții cer ca miliardarul Jeff Bezos să nu mai fie lăsat pe Pământ, după expediția sa din spațiu

Peste 100.000 de oameni au semnat mai multe petiții prin care solicită împiedicarea lui Jeff Bezos de a se întoarce pe Pământ după ce el va explora spațiul luna viitoare.

Mai multe petiții cer ca miliardarul Jeff Bezos să nu mai fie lăsat pe Pământ, după expediția sa din spațiu
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    23 Iun 2021   •   10:31

Bezos, fondatorul firmei de explorare spațială Blue Origin, a declarat la începutul acestei luni că el și fratele său, Mark Bezos, vor zbura în spațiu la bordul rachetei New Shepard, pe 20 iulie.

La trei zile după anunțul lui Bezos, au fost lansate două petiții pentru a încerca să împiedice reintrarea miliardarului pe Pământ. Fiecare strânsese mii de adepți în doar 10 zile.

Peste 85.000 de oameni au semnat o petiție Change.org intitulată „Nu-i permiteți lui Jeff Bezos să se întoarcă pe Pământ”.

„Miliardarii nu ar trebui să existe nici pe Pământ şi nici în spaţiu. Cei care optează pentru a doua variantă, ar trebui să rămână acolo”, se arată în descrierea petiţiei.

Unii semnatari au oferit și motive pentru semnarea petiției, care au inclus comentarii precum „a fi lăsat înapoi pe Pământ este un privilegiu - nu un drept” și „Pământul nu vrea oameni ca Jeff, Bill, Elon și alți astfel de miliardari” ( probabil referindu-se la Bill Gates și Elon Musk).

O altă petiție, numită „Petiția pentru a nu permite reintrarea pe pământ a lui Jeff Bezos”, a acumulat peste 20.000 de semnături.

Jose Ortiz, care a înființat petiția, a declarat în descriere că Bezos este „un stăpân malefic, îndreptat spre dominația globală”.

„Soarta umanității este în mâinile tale”, a mai scris Ortiz.

Bezos intenționează realizeze un zbor de 11 minute până la marginea spațiului, alături de fratele său și un câștigător al unei licitații, care a plătit 28 de milioane de dolari pentru un loc

×
Subiecte în articol: Jeff Bezos Blue Origin
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close