Antena 3 CNN Externe Studenţii unei facultăţi organizează petreceri doar pentru bolnavii de COVID. Sute de participanţi până acum

Studenţii unei facultăţi organizează petreceri doar pentru bolnavii de COVID. Sute de participanţi până acum

Studenţii Universităţii Manchester, din Anglia, au găsit o metodă “inedită” ca să menţină conexiunea în comunitate după ce cursurile au trecut în mediul on-line. Unii studenţi au început să organizeze “petreceri COVID”, unde pot participa doar colegi de-ai lor, care sunt deja infectati cu coronavirus.

Studenţii unei facultăţi organizează petreceri doar pentru bolnavii de COVID. Sute de participanţi până acum
Sursa foto: theguardian.com
de Claudia Popovici    |    07 Oct 2020   •   21:30

Studentii Universităţii Manchester nu au limite în ceea ce priveşte conexiunea socială, chiar şi în plină pandemie.

Pentru a-şi menţine relaţiile sociale după ce cursurile universităţii au trecut în mediul on-line, unii studenţi au inventat un nou “cod” pentru petrecere : Covid Positive. Tinerii au organizat zilele trecute o petrecere COVID unde erau invitate doar persoanele infectate cu coronavirus.

Tematica petrecerii a devenit rapit populară şi, potrivit presei locale, a fost preluată şi de alţi studenţi, de la alte universităţi. Vestea a ajuns şi la autorităţi care au intervenit rapid.

„A avut loc o petrecere plăcută în urmă cu câteva zile. Puteai intra doar dacă ești pozitiv COVID. Ar fi putut fi o petrecere mare, dacă nu o intrerupeau autorităţile”, spune un student al Universităţii.

Invitaţiile şi detaliile petrecerii se dau doar pe reţelele de socializare

„Invitaţiile se dau pe WhatsApp şi au un mesaj de genul: Vino la apartamentul 8, cu toții avem Rona (n.r. coronavirus)”, a mai declarat studentul pentru theguardian.com

Contactaţi de jurnalişti, reprezentanţii Universităţii din Manchester au "condamnat cu vehemenţă gestul iresponsabil al tinerilor".

Universitatea din Manchester a adoptat învăţământul online din 21 septembrie 2020. De atunci, sursele locale spun că s-au organizat mai multe petreceri de acest gen în campusurile din zonă.

După ce anunţul petrecerilor a ajuns şi în spaţiul public, universităţile au început să colaboreze cu autorităţile pentru a se asigura că sunt respectate toate măsurile de protecţie împotriva răspândirii virusului.

Până duminică, 1.041 de studenți ai Universității din Manchester au avut fost depistanţi pozitiv cu COVID-19.

 

×
Subiecte în articol: Manchester
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close