Studenţii unei facultăţi organizează petreceri doar pentru bolnavii de COVID. Sute de participanţi până acum

de Claudia Popovici    |    07 Oct 2020   •   21:30
Studenţii unei facultăţi organizează petreceri doar pentru bolnavii de COVID. Sute de participanţi până acum theguardian.com

Studenţii Universităţii Manchester, din Anglia, au găsit o metodă “inedită” ca să menţină conexiunea în comunitate după ce cursurile au trecut în mediul on-line. Unii studenţi au început să organizeze “petreceri COVID”, unde pot participa doar colegi de-ai lor, care sunt deja infectati cu coronavirus.

Studentii Universităţii Manchester nu au limite în ceea ce priveşte conexiunea socială, chiar şi în plină pandemie.

Pentru a-şi menţine relaţiile sociale după ce cursurile universităţii au trecut în mediul on-line, unii studenţi au inventat un nou “cod” pentru petrecere : Covid Positive. Tinerii au organizat zilele trecute o petrecere COVID unde erau invitate doar persoanele infectate cu coronavirus.

Tematica petrecerii a devenit rapit populară şi, potrivit presei locale, a fost preluată şi de alţi studenţi, de la alte universităţi. Vestea a ajuns şi la autorităţi care au intervenit rapid.

„A avut loc o petrecere plăcută în urmă cu câteva zile. Puteai intra doar dacă ești pozitiv COVID. Ar fi putut fi o petrecere mare, dacă nu o intrerupeau autorităţile”, spune un student al Universităţii.

Invitaţiile şi detaliile petrecerii se dau doar pe reţelele de socializare

„Invitaţiile se dau pe WhatsApp şi au un mesaj de genul: Vino la apartamentul 8, cu toții avem Rona (n.r. coronavirus)”, a mai declarat studentul pentru theguardian.com

Contactaţi de jurnalişti, reprezentanţii Universităţii din Manchester au "condamnat cu vehemenţă gestul iresponsabil al tinerilor".

Universitatea din Manchester a adoptat învăţământul online din 21 septembrie 2020. De atunci, sursele locale spun că s-au organizat mai multe petreceri de acest gen în campusurile din zonă.

După ce anunţul petrecerilor a ajuns şi în spaţiul public, universităţile au început să colaboreze cu autorităţile pentru a se asigura că sunt respectate toate măsurile de protecţie împotriva răspândirii virusului.

Până duminică, 1.041 de studenți ai Universității din Manchester au avut fost depistanţi pozitiv cu COVID-19.

 

Parteneri
x close