Petro Poroşenko: Ucraina este ''pregătită pentru un scenariu de război total''

de S.T.    |    16 Noi 2014   •   19:41
Petro Poroşenko: Ucraina este ''pregătită pentru un scenariu de război total'' Foto: Agerpres

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat că ţara sa este ''pregătită pentru un scenariu de război total'', dar a spus că preferă o soluţie paşnică la conflict.

''Ucraina a pus în aplicare tot ceea ce s-a anunţat referitor la acordul de pace, dar noi suntem gata de compromisuri şi credem că nu se poate soluţiona conflictul pe cale militară. Rusia, dimpotrivă, promite un lucru şi face exact contrariul a doua zi'', a denunţat preşedintele ucrainean.

''Nu vrem război, vrem pace şi ne batem pentru valorile europene. Dar, Rusia nu respectă nici un acord'', a afirmat Poroşenko, potrivit unui articol care va apărea luni în cotidianul german Bild şi din care AFP publică duminică în avans unele extrase.

''Nu mi-e teamă de un război cu trupele ruse şi suntem pregătiţi pentru un scenariu de război total'', a răspuns preşedintele ucrainean la întrebarea referitoare la un război cu Rusia.

''Armata noastră este în prezent într-o stare mai bună decât era în urmă cu cinci luni şi primim sprijin din lumea întreagă'', a explicat Poroşenko.

Parteneri
x close