Antena 3 CNN Externe Doi piloți iranieni au murit după ce au fost catapultați în interiorul unui hangar, dintr-un avion de vânătoare

Doi piloți iranieni au murit după ce au fost catapultați în interiorul unui hangar, dintr-un avion de vânătoare

Doi piloţi ai unui avion de vânătoare au murit, după ce au fost catapultaţi în interiorul unui hangar, în urma unui accident produs pe un aeroport situat în vestul Iranului.

Doi piloți iranieni au murit după ce au fost catapultați în interiorul unui hangar, dintr-un avion de vânătoare
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    02 Iun 2021   •   13:06

Accidentul s-a produs, marţi, 1 iunie 2021, într-o bază aeriană situată la periferia oraşului iranian Dezful, în vestul Iranului.

O problemă tehnică a afectat un avion de vânătoare de tip F-5, iar cei doi piloţi ai aeronavei militare au murit.

Centrul de informare a armatei a anunțat că "căpitanul Hussein Namani și colonelul Kianoosh Basati, piloți ai forțelor aeriene iraniene, au fost uciși după ce scaunele lor au fost lansate brusc în timp ce pregăteau avionul de decolare".

Conform rapoartelor mass-media, activarea evacuării scaunelor ambilor piloți din cabina din față și din spate a avionului a făcut ca aceștia să fie catapultaţi și să lovească acoperișul hangarului.

Vechimea avionului F-5, de fabricaţie americană, nu se cunoaşte. Forţele Aeriene iraniene încă utilizează avioane militare achiziţionate din Statele Unite înaintea Revoluţiei Islamice din 1979. Din anul 1980, Iranul şi Statele Unite nu mai au relaţii diplomatice bilaterale.

În ultimul an, în Iran au avut loc o serie de incidente suspecte care au vizat instalaţii nucleare sau baze militare, atribuite Israelului, în contextul tensiunilor privind programul nuclear iranian.

Ali Farahmandpour, guvernator special pentru Dezful, a declarat agenției iraniane de presă IRNA că "dimensiunile accidentului sunt evaluate de o echipă sosită de la Teheran".

El a negat rapoartele că doi piloți au fost uciși în accident, spunând că accidentul s-a petrecut la sol, potrivit BBC.

×
Subiecte în articol: accident piloti Iran
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close