Antena 3 CNN Externe Pilotul TAROM prins băut, demis din funcţie şi condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare

Pilotul TAROM prins băut, demis din funcţie şi condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare

Pilotul TAROM prins băut, demis din funcţie şi condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Apr 2013   •   11:10
Radu Cristea, pilotul TAROM care a fost prins băut când se pregătea să urce la manşa unui avion de pasageri Airbus 318 de pe aeroportul Heathrow, din Londra, către Bucureşti, a primit miercuri o pedeapsă de trei luni de închisoare cu suspendare, informează Daily Mail.

De asemenea, pilot a fosr demis de la TAROM, iar tribunalul a mai decis ca pilotul român să plătească 300 de lire sterline drept cheltuieli de judecată.

Pilotul român risca să îşi piardă slujba, dacă era condamnat la închisoare, a precizat instanţa.

Ofiţerii de securitate de pe aeroportul londonez şi-au dat seama că pilotul român, în vârstă de 38 de ani, consumase alcool în momentul în care acesta se pregătea de îmbarcare.

Echipajele de poliţie chemate la faţa locului l-au testat pe român chiar în cabina de pilotaj înainte de a decola spre Bucureşti cu 30 de pasageri la bord.

Rezultatele testării ar fi indicat o alcoolemie de patru ori mai mare decât limita legală admisă de 0,2 la mie, motiv pentru care pilotul a fost arestat.

Interogat de poliţie, Radu Cristea a declarat că în seara precedentă a băut trei pahare mari de vin înainte de a se culca şi nu şi-a dat seama că nu ar fi trebuit să piloteze avionul a doua zi.






×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close