Antena 3 CNN Externe Poliţia din SUA, UK şi Australia a destructurat o reţea internaţională de pedofilie

Poliţia din SUA, UK şi Australia a destructurat o reţea internaţională de pedofilie

Poliţia din SUA, UK şi Australia a destructurat o reţea internaţională de pedofilie
16 Ian 2014   •   15:32

Forţele de poliţie din Marea Britanie, SUA şi Australia au reuşit să destructureze o reţea internaţională de pedofili, acuzaţi că transimteau live, pe internet, abuzul exercitat asupra unor copii din Filipine.
Până în prezent, "Operaţiunea Endeavor", la care au paricipat forţe din 14 ţări, a permis autorităţilor să aresteze 29 de persoane. Ancheta împotriva reţelei din Filipine a fost iniţiată în 2012 de către Agenţia Britanică de Combatere a Crimei Organizate (NCA), departamentul vamal al SUA şi Poliţia Federală Australiană.

Suspecţii reţinuţi sunt acuzaţi că au plătit pentru a vedea copii abuzaţi, în ceea ce NCA numeşte "o ameninţare seminificativă şi urgentă, cu trend ascendent, în special în ţările în curs de dezvoltare".
Suma totală plătită de cei care vizionau aceste scene depăşeşte 60.000 de dolari, iar mare parte din bani se ducea direct la rudele victimelor, cei care erau complici la vânzarea filmelor online.
15 copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani, au fost luaţi în custodie, fiind identificaţi ca victime.

În paralel cu "Operaţiunea Endeavor" se desfăşoară alte trei investigaţii privind molestarea şi abuzul infantil, 733 de indivizi fiind deja identificaţi. Câţiva dintre aceştia au fost deja condamnaţi, printre ei aflându-se şi Timothy Ford, a cărui arestare, în 2012, a dus la declanşarea acestei operaţiuni de stărpire a pedofililor. Potrivit oficialililor britanici, Ford plănuia să cumpere un internet-cafe din Filipine şi închiria camere pentru amatorii de "vacanţe pedofile" în această ţară.

"Chiar dacă se aflau la mii de kilometri distanţă, cei care au plătit pentru a urmări asemenea orori sunt la fel de vinovaţi. După părerea mea, ei poartă aceeaşi responsabilitate ca cei din străinătate, care abuzau copiii propriu-zis", a spus pentru BBC, Andy Baker, director adjunct al NCA.

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Alertă majoră: Drogul care omoară copiii a fost depistat în România
x close