Antena 3 CNN Externe Poliţia română ar fi comandat mai multe furturi în Danemarca, pentru a fi livrate mărfurile "mafiei româneşti"

Poliţia română ar fi comandat mai multe furturi în Danemarca, pentru a fi livrate mărfurile "mafiei româneşti"

Poliţia română ar fi comandat mai multe furturi în Danemarca, pentru a fi livrate mărfurile "mafiei româneşti"
14 Mar 2016   •   13:21

O presupusa operatiune sub acoperire a autoritatilor romane a fost dezvaluita de presa daneza, scriu stirileprotv.ro.

Potrivit TheLocal.dk, care citeaza Tidsskrift for Kriminalret (publicatia unde apar deciziile judecatoresti in cazurile penale), este vorba despre un caz in care o instanta a decis in 2013 ca politia romana a ordonat furtul unor echipamente de constructie, incercand sa anihileze astfel o retea de infractori. Procurorul Jan Rechendorff a declarat agentiei de presa Ritzau ca „este vorba despre un caz foarte special”, deoarece autoritatile de la Bucuresti nu le-au informat pe cele de la Copenhaga, iar o astfel de actiune este ilegala, conform dreptului danez.

In centrul acestui caz este un barbat care a furat in noiembrie si decembrie 2013 9 echipamente de constructii de la firma din Danemarca, in valoare totala de 4 milioane de coroane (circa 540.000 de euro). O parte dintre aceste echipamente ar fi fost duse in Romania si livrate unor membri ai „mafiei romanesti”. In cursul ultimului transport, omul a fost arestat in Germania si pus sub acuzare de o instanta daneza, dar in final a scapat deoarece colabora cu politia din tara noastra, desi autoritatile din Danemarca nu fusesera informate despre aceasta operatiune.

Mai mult, echipamentele furate nu ar fi fost returnate nici pana acum de politia romana, spune procurorul Rechendorff, desi autoritatile daneze au facut demult cereri in acest sens.

×
Subiecte în articol: Politie furturi Danemarca
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close