Antena 3 CNN Externe Politicianul pro-rus Viktor Medvedciuk a fost plasat în arest la domiciliu, în Ucraina

Politicianul pro-rus Viktor Medvedciuk a fost plasat în arest la domiciliu, în Ucraina

Politicianul pro-rus, deputatul Viktor Medvedciuk a fost plasat în arest la domiciliu. Un tribunal de la Kiev a decis aplicarea măsurii de arest până pe 9 iulie, deși Procuratura Generală a cerut o cauțiune de aproape 9 milioane de euro.

Politicianul pro-rus Viktor Medvedciuk a fost plasat în arest la domiciliu, în Ucraina
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    14 Mai 2021   •   16:54

Medvedciuk, al 12-lea cel mai bogat om din Ucraina, cu o avere de 620 milioane de dolari, și un alt parlamentar pro-rus, sunt cercetați pentru înaltă trădare și tentativă de exploatare ilegală a resurselor naturale în Crimeea anexată de Rusia.

Zilele trecute, Serviciul de Securitate al Ucrainei i-a percheziționat locuința și biroul de la Kiev, iar în februarie autorităţile ucrainene au impus sancţiuni miliardarului şi soţiei sale şi au interzis trei posturi de televiziune pro-ruse deţinute oficial de Taras Kozak, dar considerate a fi controlate de Viktor Medvedciuk.

Consiliul pentru Securitate Națională l-a sancționat pe Medvedciuk și pe soția sa, înghețându-le activele pe trei ani și interzicându-le să facă afaceri în țară. Taras Kozak, este, de asemenea, suspectat din aceleaşi motive, riscând o pedeapsă de până la cincisprezece ani de închisoare.

Medvedciuk, care are relații personale apropiate cu liderul rus Vladimir Putin, a respins acuzațiile, spunând că ancheta este motivată politic.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că dosarul penal împotriva lui Medvedciuk este o chestiune internă a Ucrainei, dar că Moscova vrea să se asigure că „în spatele acestei persecuții nu se află dorința de a se debarasa de concurenții politici”.

×
Subiecte în articol: Crimeea
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close