Antena 3 CNN Externe Politicianul de opoziție, Vladimir Kara-Murza, care a supraviețuit după două tentative de otrăvire, reținut la Moscova | ”Va exista o Rusie democratică după Putin”

Politicianul de opoziție, Vladimir Kara-Murza, care a supraviețuit după două tentative de otrăvire, reținut la Moscova | ”Va exista o Rusie democratică după Putin”

Politicianul de opoziție, Vladimir Kara-Murza, a fost reținut lângă casa sa din Moscova. Acest lucru a fost anunțat pe rețelele de socializare de colegul său, Ilya Yashin.

Politicianul de opoziție, Vladimir Kara-Murza, care a supraviețuit după două tentative de otrăvire, reținut la Moscova | ”Va exista o Rusie democratică după Putin”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    12 Apr 2022   •   10:41

Potrivit avocatului lui Kara-Murza, Vadim Prokhorov, deținutul a fost dus la departamentul de afaceri interne din districtul Khamovniki, dar avocatul nu are voie să-l vadă.

Potrivit canalului de telegrame SOTA, împotriva lui Kara-Murza a fost întocmit un proces verbal de nesupunere față de poliție.

În 2015 și 2017, Kara-Murza a ajuns în spitale în stare critică, cu simptome de otrăvire severă. O examinare efectuată în Franța a stabilit un exces semnificativ al normei pentru conținutul de metale grele în corpul acestuia. Kara-Murza s-a adresat Comisiei de anchetă, dar i s-a refuzat deschiderea unui dosar penal pentru atentat asuupra vieții sale.

Kara-Murza însuși este sigur că au vrut să-l omoare din ordinul autorităților ruse. Într-un interviu pentru Radio Liberty, el a spus că motivul „otrăvirilor deliberate” a fost munca de mulți ani în promovarea sancțiunilor occidentale personale împotriva cercului interior al lui Vladimir Putin.

Kara-Murza a fost unul dintre politicienii ruși care au făcut lobby pentru adoptarea Legii Magnitsky în Statele Unite. El a acoperit, de asemenea, ancheta privind uciderea lui Boris Nemțov și represiunea din Rusia.

În martie a acestui an, după invazia armată a trupelor ruse în Ucraina, Kara-Murza, împreună cu alți opozanți și personalități publice, au creat Comitetul Anti-Război al Rusiei. Membrii comitetului, în special, au cerut comunității mondiale să declare „criminali de război” conducerea politică a Federației Ruse, care a dat ordinul de a începe ostilitățile.

Politicianul rus a declarat duminică pentru MSNBC că Rusia a închis „orice rețea de televiziune independentă” într-un „război de cenzură”, susținând că peste 15.000 de oameni au fost reținuți pentru că au vorbit împotriva războiului din Ucraina.

Un interviu cu Kara-Murza a fost difuzat luni la „Big Picture with Sara Sidner” de pe CNN+. Personajul opoziției a condamnat ceea ce el numește „agresiunea” președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina.

El a spus că războiul din Ucraina va pune capăt regimului lui Putin, și a descris Kremlinul drept un ”regim al criminalilor”.

„Nu am absolut nicio îndoială că regimul Putin se va sfârși din cauza acestui război din Ucraina, nu înseamnă că se va întâmpla mâine. Cele două întrebări principale sunt timpul și prețul și prin preț, nu mă refer la bani, ci la prețul sângelui uman și vieți umane și a fost deja îngrozitor, dar regimul Putin se va sfârși din cauza asta și va exista o Rusie democratică după Putin”, a spus Kara-Murza.

×
Subiecte în articol: Vladimir Kara-Murza Rusia Război Ucraina
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close