Antena 3 CNN Externe Poliţişti din Anglia şi Franţa, surprinşi furând pe camerele de supraveghere (VIDEO)

Poliţişti din Anglia şi Franţa, surprinşi furând pe camerele de supraveghere (VIDEO)

Poliţişti din Anglia şi Franţa, surprinşi furând pe camerele de supraveghere (VIDEO)
08 Dec 2009   •   11:19


Poliţiştii din Occident nu sunt imuni la corupţie. Dimpotrivă, unii dintre ei nu ezită să-şi rişte cariera pentru furtişaguri de câteva zeci de euro, fără să-şi dea seama că sunt urmăriţi de camerele de supraveghere. Două asemenea incidente au ieşit zilele trecute la iveală în Marea Britanie şi în Franţa.

Peter Cokell, un poliţist repartizat într-un mall din sudul Angliei, a avut o carieră ireproşabilă până când n-a mai putut rezista tentaţiei şi a crezut că poate fura fără să fie descoperit. Aproape de ora închiderii, a luat două jocuri video din raftul unui magazin şi le-a ascuns mai întâi în caschetă, apoi sub vesta anti-glonţ, ca să treacă prin detectoarele de la ieşire.

Dar un vânzător a observat lipsa jocurilor, în valoare de 75 de lire sterline, iar camerele de supraveghere l-au demascat pe poliţist. Strâns cu uşa, Cokell a promis să restituie jocurile, dar nu şi-a mai putut salva onoarea. El şi-a dat demisia şi a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare şi o amendă consistentă.

La Paris, doi poliţişti în civil au devalizat, pur şi simplu, un magazin de telefoane mobile. După ce şi-au fluturat legitimaţiile şi armele, ei şi-au umplut buzunarele cu cartele, bineînţeles fără să plătească nimic.

Vânzătorii intimidaţi au reacţionat doar după ce inspectorii hoţi au ieşit pe stradă. Din fericire, o patrulă de poliţişti mai cinstiţi i-a reţinut şi i-a dus la secţie. Cei doi, care aparţin direcţiei de informaţii, au fost puşi sub acuzare pentru "furt agravat" şi sunt suspectaţi că au furat chiar şi bani, în împrejurări asemănătoare.




Antena 3

×
Subiecte în articol: politisti furat
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close