Antena 3 CNN Externe Poluarea în China este considerată secret de stat

Poluarea în China este considerată secret de stat

Poluarea în China este considerată secret de stat
Sursa foto: Foto: chinahush.com
de S.T.    |    26 Feb 2013   •   22:49

Principala organizaţie din China care se ocupă cu monitorizarea poluării a produs un raport care a fost imediat catalogat drept secret de stat.

Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care există o îngrijorare cu privire la anii în care atmosfera a fost încărcată cu emisiile multor fabrici chineze, oraşe precum Beijingul având un nivel de poluare considerat ca fiind cu mult peste limitele normale, notează Business Insider.

Nivelul de conştientizare publică a acestei probleme creşte progresiv. Sursele de alimentare cu apă a două treimi dintre oraşele chinezeşti sunt puternic poluate, conform datelor oficiale, însă oamenii de ştiinţă avertizează că poluarea solului s-ar putea arăta drept o problemă mai acută.

Marea sfârâială, în pericol! China ar putea declara război GRĂTARELOR

Repectivul raport privind monitorizarea poluării a fost finalizat în 2010, după o cercetare de 5 ani şi costuri totale de peste 100 milioane de euro, iar în 2012 oficialii chinezi din cadrul Ministerului Mediului au declarat că încă aşteaptă aprobarea din partea consiliului de stat pentru publicare.

Săptămâna trecută, China a acceptat pentru prima oară în mod oficial faptul că există întregi "oraşe ale cancerului", locuri în care poluarea chimică a determinat o creştere considerabilă a ratei acestui tip de boală.

Vezi în GALERIA FOTO de mai jos cum arată locurile din China unde poluarea îmbolnăveşte sute de mii de oameni.

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close