Antena 3 CNN Externe Posibilii urmaşi ai lui Osama bin Laden cer comiterea unor noi atentate

Posibilii urmaşi ai lui Osama bin Laden cer comiterea unor noi atentate

Posibilii urmaşi ai lui Osama bin Laden cer comiterea unor noi atentate
Sursa foto: Foto: VideoNews
05 Mai 2011   •   21:01
Al Qaeda a fost decapitată, dar urmaşii lui Bin Laden nu stau cu mâinile în sân. Unul dintre cei care ar putea să-i urmeze la conducere cere, într-un e-mail, un atentat în Marea Britanie similar celui de la Bombay.

Încă de luni, mai multe state au ridicat nivelul de alertă teroristă. Lumea e pregătită pentru orice. Mesajul a fost trimis într-un email, ca răspuns la cererea de consiliere trimisă de un jurnalist de investigaţie britanic care s-a prezentat drept terorist.

Autorul, al-Awlaki, unul dintre cei 5 posibili succesori ai lui Osama bin Laden la conducerea Al Qaeda sugerează inclusiv un atentat similar masacrului de la Bombay, India, din 2008, când un comando a ucis 164 de persoane.

Este şi unul dintre motivele pentru care preşedintele Barack Obama a refuzat să facă publice fotografiile cu Osama bin Laden mort.

Deşi nu sunt dovezile pe care oamenii vor să le vadă, fotografii realizate la scurt timp după uciderea lui Osama bin Laden au reuşit să vadă lumina tiparului.

După operaţiunea care a dus la eliminarea celui mai temut om din lume, cota de încredere a preşedintelui Barack Obama a crescut cu 11 puncte. Potrivit unui sondaj efectuat după atac, 57% dintre americanii spun că apreciază acţiunile preşedintelui american, faţă de 46% la începutul lui aprilie. De asemenea, Obama este considerat preşedintele cu cele mai bune rezultate în lupta împotriva terorismului.
 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close