Antena 3 CNN Externe Poza pe care americanii o vor ŞTEARSĂ. Cea mai revoltătoarea imagine cu atentatele de la 9/11

Poza pe care americanii o vor ŞTEARSĂ. Cea mai revoltătoarea imagine cu atentatele de la 9/11

Poza pe care americanii o vor ŞTEARSĂ. Cea mai revoltătoarea imagine cu atentatele de la 9/11
de O.P.    |    11 Ian 2012   •   07:04

Fotografia realizată de americanul Thomas Hoepker în ziua atentatelor de la 11 septembrie 2001 scoate la iveală esenţa societăţii americane. Imaginea arată un grup de tineri care se odihnesc pe faleza râului în timp ce în spatele lor se află Turnurile Gemene în flăcări.

Această imagine nu a fost adăugată în albumele comemorative pentru că a fost considerată prea jignitoare. "Este şocant şi revoltător. Dar dacă stai bine să te gândeşti, oamenii aceştia nu ar trebui judecaţi. Ei reprezintă cu fidelitate americanul de rând!", a declarat criticul Frank Rich.



Nici jurnaliştii de la New York Times nu au evitat subiectul: "La prima vedere, fotografia este revoltătoare şi scoate la iveală adevărata natură a oamenilor, dar dacă stai un pic să te gândeşti această imagine poate fi considerată un motto - o tragedie nu face ca lumea să se oprească în loc. În timp ce mii de oameni erau prinşi în tragedia de la World Trade Center, de cealaltă parte a râului, un grup de tineri se relaxa privind în zare".

Când fotografia a apărut în albumele comemorative în anul 2006 a generat un val de furie printre americanii de rând, care au cerut ca imaginea să fie ştearsă.

Oricum, poza face parte din istoria acelor evenimente negre.






×
Subiecte în articol: 11 septembrie 2001
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close