Antena 3 CNN Externe Premieră în istoria FBI: Un american se află pe lista celor mai căutaţi terorişti

Premieră în istoria FBI: Un american se află pe lista celor mai căutaţi terorişti

Premieră în istoria FBI: Un american se află pe lista celor mai căutaţi terorişti
Sursa foto: FBI
21 Apr 2009   •   15:52

Pentru prima oară în istoria FBI-ului, un cetăţean al SUA a fost adăugat pe lista celor mai căutaţi terorişti. Este vorba despre Daniel Andreas San Diego, un specialist în computere în vârstă de 31 de ani care a provocat explozia a două clădiri de birouri din New York, anunţă Yahoo News.

Potrivit descrierii realizate de autorităţile americane, San Diego este un fost activist pentru drepturile animalelor. De asemenea, bărbatul are un tatuaj cu următoarele cuvinte: ?Nu avem nevoie decât de o scânteie?.

San Diego este numărul 24 pe lista celor mai căutaţi terorişti din SUA şi este singurul american de pe listă. Purtătorul de cuvânt al FBI, Richard Kolko, a refuzat să comenteze acestă informaţie.

Autorităţile au emis un mandat de arestare pe numele lui San Diego în 2003, imediat după atacurile cu bombă asupra unor clădiri de birouri din nordul Californiei. Exploziile nu au provocat victime, iar daunele materiale nu au fost nici ele semnificative.

La vremea respectivă, o grupare teroristă şi-a asumat atacul declarând prin intermediul e-mail-ului că cele două companii foloseau animalele pe post de cobai.

Autorităţile americane au oferit o recompensă de un sfert de milion de dolari pentru capturarea lui Daniel Andreas San Diego. În luna februrie, oficialii FBI au anunţat că teroristul s-ar afla în Costa Rica.

Lista celor mai căutaţi terorişti este distinctă de lista celor mai căutaţi zece terorişti. Liderul Al-Qaida, Osama bin Laden, se află pe ambele liste.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Osama Bin Laden
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close