Antena 3 CNN Externe Premieră în Rusia, după prăbuşirea URSS-ului. Gestul pe care l-a făcut ieri Vladimir Putin

Premieră în Rusia, după prăbuşirea URSS-ului. Gestul pe care l-a făcut ieri Vladimir Putin

Premieră în Rusia, după prăbuşirea URSS-ului. Gestul pe care l-a făcut ieri Vladimir Putin
de O.P.    |    02 Mai 2013   •   13:59

Preşedintele rus Vladimir Putin a decorat miercuri cu titlul de "Erou al Muncii" - pentru prima dată după prăbuşirea fostei Uniuni Sovietice - cinci ruşi, inclusiv pe celebrul dirijor Valeri Gherghiev şi un miner din Siberia, relatează AFP.
  
Ceremonia solemnă, organizată pentru cei cinci în cadrul celebrărilor Zilei Internaţionale a Muncii, a avut loc la Palatul Konstantinovski, lângă Sankt Petersburg, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea rusă.
  
"Fiecare dintre voi reprezintă bogăţia ţării", a declarat Putin, adesându-se laureaţilor.
  
Înmânarea acestei decoraţii, pe care preşedintele a readus-o la viaţă la sfârşitul lui martie, "este un pas în plus către renaşterea şi salvarea tradiţiilor ţării, dar şi spre legături puternice între diferite perioade şi generaţii", a subliniat el.
  
"Putem avansa doar sprijinindu-ne pe o moştenire culturală şi spirituală, pe valorile care ne unesc, pe continuitatea poporului nostru", a declarat Putin.
  
"Putem crea o Rusie puternică doar muncind dur", a adăugat el.
  
Între cele cinci persoane decorate se află dirijorul şi directorul Teatrului Mariinski din Sankt Petersburg Valeri Gheorghiev şi un miner din regiunea Kemerovo (Siberia Occidentală), Vladimir Melnik, reompensat pentru productivitatea sa record.
  
Gheorghiev i-a mulţumit preşedintelui rus pentru susţinerea Teatrului Mariinski, care urma să inaugureze joi o nouă scenă, subliniind că echipa sa va "munci dur" pentru a dovedi că această susţinere este justificată.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin URSS
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close