Antena 3 CNN Externe Premierul danez, Anders Fogh Rasmussen, este viitorul secretar general al NATO

Premierul danez, Anders Fogh Rasmussen, este viitorul secretar general al NATO

Premierul danez, Anders Fogh Rasmussen, este viitorul secretar general al NATO
Sursa foto: Anders Fogh Rasmussen Jaap de Hoop Scheffer
04 Apr 2009   •   18:03

Turcia a renunţat la obiecţiile pe care le avea cu privire la nominalizarea actualului premier danez, Anders Fogh Rasmussen, în funcţia de secretar general al NATO. Anunţul a fost făcut chiar de actualul secretar general, Jaap de Hoop Scheffer, la finalul summitului NATO, care a marcat 60 de ani de la constituirea Alianţei.

?Ştiţi că au existat discuţii în ultimele 36 de ore, dar faptul că stăm aici împreună demonstrază că s-a găsit o soluţie, inclusiv în privinţa îngrijorărilor exprimate de Turcia, şi suntem în unanimitate de aceeaşi părere?, a spus Scheffer în intervenţia lui. El a adăugat că ?Toţi sunt convinşi că Anders Fogh Rasmussen este cea mai bună alegere pentru Alianţă?.

Mandatul lui Anders Fogh Rasmussen va începe pe 1 august.

Anders Fogh Rasmussen era favorit pentru preluarea funcţiei de secretar general al NATO, după ce a primit sprijinul Statelor Unite, Germaniei, Franţei şi Marii Britanii. Singura obiecţie a venit din partea Turciei, care nu a uitat că premierul danez a luat apărarea caricaturilor profetului Mahomed, în numele libertăţii presei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Anders Fogh Rasmussen
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close