x close

Premierul danez, Anders Fogh Rasmussen, este viitorul secretar general al NATO

04 Apr 2009   •   18:03
Premierul danez, Anders Fogh Rasmussen, este viitorul secretar general al NATO Anders Fogh Rasmussen Jaap de Hoop Scheffer

Turcia a renunţat la obiecţiile pe care le avea cu privire la nominalizarea actualului premier danez, Anders Fogh Rasmussen, în funcţia de secretar general al NATO. Anunţul a fost făcut chiar de actualul secretar general, Jaap de Hoop Scheffer, la finalul summitului NATO, care a marcat 60 de ani de la constituirea Alianţei.

?Ştiţi că au existat discuţii în ultimele 36 de ore, dar faptul că stăm aici împreună demonstrază că s-a găsit o soluţie, inclusiv în privinţa îngrijorărilor exprimate de Turcia, şi suntem în unanimitate de aceeaşi părere?, a spus Scheffer în intervenţia lui. El a adăugat că ?Toţi sunt convinşi că Anders Fogh Rasmussen este cea mai bună alegere pentru Alianţă?.

Mandatul lui Anders Fogh Rasmussen va începe pe 1 august.

Anders Fogh Rasmussen era favorit pentru preluarea funcţiei de secretar general al NATO, după ce a primit sprijinul Statelor Unite, Germaniei, Franţei şi Marii Britanii. Singura obiecţie a venit din partea Turciei, care nu a uitat că premierul danez a luat apărarea caricaturilor profetului Mahomed, în numele libertăţii presei.

Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

Anders Fogh Rasmussen
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati