Antena 3 CNN Externe Premierul grec i-a mulțumit lui Klaus Iohannis, în numele poporului elen, pentru sprijinul acordat de pompierii români în lupta cu incendiile

Premierul grec i-a mulțumit lui Klaus Iohannis, în numele poporului elen, pentru sprijinul acordat de pompierii români în lupta cu incendiile

Miercuri, Klaus Iohannis a purtat o convorbire telefonică cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, conform unui comunicat emis de Administrația Prezidențială.

Premierul grec i-a mulțumit lui Klaus Iohannis, în numele poporului elen, pentru sprijinul acordat de pompierii români în lupta cu incendiile
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    11 Aug 2021   •   21:03

"Premierul grec a transmis Președintelui României mulțumirile sale deosebite în numele poporului elen pentru sprijinul acordat în lupta împotriva incendiilor din Grecia prin misiunea pompierilor români care au răspuns prompt apelului autorităților grecești.

Președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit Premierului Kyriakos Mitsotakis pentru cuvintele de apreciere și a exprimat solidaritatea cu poporul elen în aceste momente dificile, precum și compasiunea pentru victimele și toți cei afectați de incendiile devastatoare din ultimele zile.

Această solidaritate este demonstrată nemijlocit prin acțiunea celor 108 pompieri români aflați în misiune în Grecia pentru acordarea de sprijin în combaterea incendiilor care s-au răspândit pe arii extinse și salvarea vieților omenești.

Grupul de pompieri s-a deplasat în Grecia, cu 23 de autospeciale, în baza solicitării de asistență internațională formulate de Guvernul elen prin Mecanismul European de Protecție Civilă", potrivit sursei citate.

În cadrul convorbirii telefonice, cei doi oficiali au vorbit și despre excelentele relații bilaterale dintre România și Republica Elenă, precum și despre colaborarea la nivel internațional.

"Cu referire la Raportul privind schimbările climatice, publicat la începutul acestei săptămâni de ONU, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că magnitudinea și ritmul accelerat în care acestea au loc, dar și efectele lor dramatice, precum incendiile de vegetație la care asistăm în prezent, necesită o acțiune fermă, coordonată la nivel european și internațional, pentru a implementa politici publice adecvate prin care să protejăm mediul înconjurător", se mai arată în comunicat

 

×
Subiecte în articol: Grecia Klaus Iohannis
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close