Antena 3 CNN Externe Ambasada Rusiei de la Kabul susține că președintele afgan ar fi fugit din Kabul cu un elicopter plin cu bani

Ambasada Rusiei de la Kabul susține că președintele afgan ar fi fugit din Kabul cu un elicopter plin cu bani

Ambasada Rusiei de la Kabul susține că președintele afgan Ashraf Ghani ar fi fugit din țară cu patru mașini și un elicopter pline cu bani.

Ambasada Rusiei de la Kabul susține că președintele afgan ar fi fugit din Kabul cu un elicopter plin cu bani
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    16 Aug 2021   •   18:17

Oficiali din Ambasada Rusiei la Kabul au declarat luni că Președintele Afganistanului, Ashraf Ghani, a fugit din capitală cu patru mașini și un elicopter, toate umplute ce genți de bani.

În plus, conform ambasadei, Ghani a fost nevoit să lase o parte din bani pe asfalt, pentru că nu au încăput toți în mașini.

„Patru mașini au fost umplute cu bani, au încercat să îndese încă o parte din bani într-un elicopter, dar nu au încăput toți. O parte din bani au rămas în urmă, pe asfalt”, a declarat Nikita Ișcenko, potrivit Reuters.

Reprezentantul special al Rusiei în Afganistan, Zamir Kabulov, spusese mai devreme că nu se ştie câţi bani a lăsat în urmă guvernul fugar de la Kabul.

 "Sper că guvernul care a fugit nu a luat toţi banii din bugetul de stat. Aceşti bani, dacă au mai rămas, vor fi piatra de temelie a bugetului", a spus Zamir Kabulov pentru un post de radio din Moscova.

Rusia a anunţat că va menţine o prezenţă diplomatică în Kabul şi speră să dezvolte relaţii cu talibanii, chiar dacă susţine că nu se grăbeşte să-i recunoască drept conducători ai ţării.

În plus, Rusia anunță că le va observa îndeaproape comportamentul.

Ashraf Ghani a fugit duminică din țară înainte ca palatul prezidențial de la Kabul să fie ocupat de talibani. El a postat apoi un mesaj în care a spus că a preferat să fugă pentru a preveni o vărsare de sânge.

×
Subiecte în articol: Afganistan presedinte Kabul
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close