Antena 3 CNN Externe Președintele din Mali, vizat de o tentativă de asasinare

Președintele din Mali, vizat de o tentativă de asasinare

Preşedintele interimar din Mali, Assimi Goita, a fost ţinta unei tentative de asasinare în timpul rugăciunilor de la Marea Moschee din Bamako.

Președintele din Mali, vizat de o tentativă de asasinare
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    20 Iul 2021   •   18:08

„Atacatorul a fost imediat reţinut de forţele de securitate. Mai multe anchete sunt în curs”, se precizează în postare.

Două surse militare au declarat pentru Reuters că Goita nu a fost rănit în atacul în care s-a folosit un cuţit.

Goita, colonel în armata din Mali în vârstă de 38 de ani, a preluat puterea în iunie, după o lovitură de stat ce a dus la înlăturarea fostului preşedinte.

Assimi Goita a promis că va organiza în februarie anul viitor alegeri libere în Mali, ţară unde continuă să fie foarte active mişcările jihadiste.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat luna aceasta că în a a doua jumătate a acestui an Franţa va începe să închidă baze în nordul statului Mali şi va menţine în regiune între 2.500 şi 3.000 de militari, faţă de 5.100 în prezent.

Uniunea Africană a suspendat luna trecută statutul de membru ţării ca răspuns la lovitura de stat. Banca Mondială a întrerupt şi ea temporar plăţile către ţară.

Incidentul din Mali vine la puţin timp după ce în Haiti preşedintele ţării a fost asasinat într-o operaţiune la care au participat un grup de 28 de mercenari străini.

 

×
Subiecte în articol: mali asasinare presedinte
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close