Antena 3 CNN Externe Preşedintele Argentinei se teme de o lovitură de stat- anulează toate vizitele externe

Preşedintele Argentinei se teme de o lovitură de stat- anulează toate vizitele externe

Preşedintele Argentinei se teme de o lovitură de stat- anulează toate vizitele externe
Sursa foto: Cristina Fernandez de Kirchner
21 Ian 2010   •   05:14

Preşedintele Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, şi-a anulat toate vizitele externe de teamă că vicepreşedintele, care s-a alăturat deschis opoziţiei, va prelua puterea.

Kirchner, cel mai nepopular lider din America Latină potrivit unui sondj al companiei de cercetare Mitofsky, şi-a anulat vizita în capitala Boliviei, La Paz, unde urma să aibă loc inaugurarea preşedintelui Evo Morales. Morales a fost reales în cea mai înaltă funcţie la începutul lunii decembrie.
Liderul argentinian, care este susţinut de doar 19 la sută dintre conaţionali, a mai decis să amâne şi vizita din China, programată pentru luni.
Kirchner a declarat presei locale că nu ar putea să lase puterea în mâinile vicepreşedintelui Julio Cobos, care s-a alăturat recent opoziţiei.
"Ca preşedinte, am responsabilitatea politică pentru ce se întâmplă în Argentina . Nu pot părăsi ţara pentru o lungă perioadă de timp, când vicepreşedintele nu îşi îndeplineşte datoriile care i-au fost delegate de popor," declara aceasta.
Anterior, Kirchner arăta că Julio Cobos şi-a demonstrat intenţiile de a prelua funcţia supremă înainte de alegerile din 2011.
"Este imposibil să fii vicepreşedinte şi membru al opoziţiei- este o incompatibilitate" .
Julio Cobos şi-a demonstrat deschis opoziţia faţă de preşedinte când a blocat un act guvernamental de creştere a taxelor pe produsele agricole de export.
Antena.ro

×
Subiecte în articol: Argentina lovitura de stat
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close