Antena 3 CNN Externe Preşedintele Bulgariei: Amânarea intrării României şi Bulgariei în Schengen, motivată politic

Preşedintele Bulgariei: Amânarea intrării României şi Bulgariei în Schengen, motivată politic

Preşedintele Bulgariei: Amânarea intrării României şi Bulgariei în Schengen, motivată politic
de M.T.    |    14 Oct 2013   •   16:56

Amânarea intrării României şi Bulgariei în spaţiul Schengen este motivată politic, consideră preşedintele bulgar, Rosen Plevneliev, potrivit site-ului novinite.com, citat de Agerpres.

Declaraţia lui Plevneliev a fost făcută la finalul unei întrevederi la Sofia cu preşedintele croat Ivo Josipovic, a cărui ţară a intrat în această vară în Uniunea Europeană.

„Este evident pentru toate părţile vizate că Bulgaria şi România sunt pregătite, că lucrăm eficient la graniţe şi, aş îndrăzni să spun, că ne descurcăm mult mai bine decât alte ţări”, a spus preşedintele bulgar.

„Comisia Europeană a afirmat în mod clar că Bulgaria şi România sunt pregătite din punct de vedere tehnic pentru a intra în Schengen”, a continuat acesta.

„Schengen nu este o problemă ce ţine de politica naţională. Politicile importante ţin de responsabilitatea şi solidaritatea comună în cadrul UE”, a mai afirmat Plevneliev.

„Bulgaria a acţionat în mod responsabil, a investit sute de milioane de euro şi îşi păzeşte în mod eficient graniţa Schengen. Şi, drept urmare, se aşteaptă la solidaritate din partea restului Europei. Pentru că avem de suferit pe plan economic de pe urma acestei poziţii intermediare în care ne aflăm blocaţi”, a conluzionat preşedintele Bulgariei.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close