Antena 3 CNN Externe Preşedintele din Peru neagă pălmuirea unui critic. Nu l-a lovit "nici în plex, nici cu pumnul în faţă"

Preşedintele din Peru neagă pălmuirea unui critic. Nu l-a lovit "nici în plex, nici cu pumnul în faţă"

Preşedintele din Peru neagă pălmuirea unui critic. Nu l-a lovit "nici în plex, nici cu pumnul în faţă"
15 Oct 2010   •   14:50

Preşedintele peruvian Alan Garcia a negat că l-ar fi pălmuit pe un tânăr care l-a insultat în timpul unei vizite la un spital, în weekendul trecut.

Presupusa victimă a declarat că a fost lovită de preşedinte şi apoi bătută de gărzile de corp după ce ar fi spus că Garcia este corupt. Preşedintele Garcia a negat iniţial că ar fi existat o confruntare, dar a declarat mai apoi că a răspuns cu un gest şi i-a spus domnului Galvez să se "ducă naibii" după ce acesta l-a insultat. Garcia a subliniat că nu l-a lovit pe acesta şi că avea tot dreptul să fie indignat. "Nimeni nu îmi arată lipsă de respect, mai ales ca preşedinte şi mai ales în faţa fiicei mele. Este imposibil ca cineva să îţi spună că eşti corupt în faţă şi să taci din gură", a declarat preşedintele.

Incidentul a pornit o adevărată controversă în Peru, unde insultarea şefului statului este un delict. Preşedintele Garcia vizita spitalul Edgardo Rebagliati din Lima, alături de fiica lui, când Richard Galvez, în vârstă de 27 de ani, a strigat "Coruptule" în timp ce treceau pe lângă el. Galvez susţine că preşedintele s-a întors spre el şi l-a lovit peste faţă şi că apoi a fost bătut de gărzile de corp ale preşedintelui, în timp ce alţi angajaţi ai spitalului şi pacienţii protestau.

Pixelul albastru s-a transformat aici într-un alt bărbat care a declarat că el, şi nu preşedintele, a fost cel care l-a lovit pe Galvez, deranjat de insultele pe care acesta le direcţiona către mama preşedintelui.

Nu este prima oară când Garcia este acuzat că ar fi avut o reacţie nepotrivită în public, în 2004 fiind acuzat că a lovit un bărbat cu probleme mentale care a trecut prin faţa lui în timpul unui marş de protest.


×
Subiecte în articol: Peru
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close