Antena 3 CNN Externe Preşedintele iranian: Filmul antiislam este rezultatul unui "complot israelian"

Preşedintele iranian: Filmul antiislam este rezultatul unui "complot israelian"

Preşedintele iranian: Filmul antiislam este rezultatul unui "complot israelian"
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Sep 2012   •   17:51

Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, este de părere că filmul antiislam este rezultatul unui "complot israelian", potrivit unui discurs rostit cu ocazia unei defilări militare organizată la Teheran, informează AFP.
   
"Faptul că Statele Unite pretind că nu au putut cenzura filmul, în numele libertăţii de exprimare, este o înşelătorie", a declarat Ahmadinejad.
   
"Filmul este rezultatul unui complot israelian care are rolul divizării musulmanilor şi provocării unui conflict confesional", afirmă liderul de la Teheran.
   
Filmul "Inocenţa musulmanilor", realizat în Statele Unite de o echipă de amatori, a provocat proteste violente în statele musulmane, soldate cu zeci de morţi. Printre victime se numără ambasadorul american în Libia.
   
Ahmadinejad a făcut din nou referire la Holocaust. "Protestează când există întrebări referitoare la un eveniment istoric. Ameninţă şi exercită presiuni asupra naţiunilor, dar, când este vorba de obscenităţi la adresa unor lucruri sfinte şi la adresa profeţilor, au ca pretext libertatea de exprimare", a spus Ahmadinejad.



×
Subiecte în articol: Holocaust
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close