Antena 3 CNN Externe Preşedintele Iranului a condamnat crimele naziste împotriva evreilor

Preşedintele Iranului a condamnat crimele naziste împotriva evreilor

Preşedintele Iranului a condamnat crimele naziste împotriva evreilor
de M.T.    |    25 Sep 2013   •   09:27

Preşedintele iranian Hassan Rohani a condamnat, marţi, „crimele pe care naziştii le-au comis împotriva evreilor", o poziţie contrară celei a predecesorului său Mahmoud Ahmadinejad, care a negat Holocaustul, relatează AFP, citată de Mediafax.

„Orice crimă împotriva umanităţii - inclusiv crimele comise de nazişti împotriva evreilor - este reprobabilă şi condamnabilă”, a Rohani într-un interviu acordat postului american CNN.

„Uciderea unei fiinţe umane este vrednică de dispreţ. Nu contează că este creştin, evreu sau musulman. În opinia noastră, este acelaşi lucru", a adăugat liderul iranian.

„Asta nu înseamnă, însă, că dacă naziştii au comis crime împotriva unui grup, acest grup trebuie să confişte pământul altui grup şi să îl ocupe. Acesta este un act care trebuie de asemenea condamnat", a ţinut să precizeze preşedintele Iranului.

La începutul lunii septembrie, şeful diplomaţiei iraniene, Mohammad Javad Zarif, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care afirma că Iranul condamnă „masacrul evreilor de către nazişti" în Al Doilea Război Mondial.

Fostul preşedinte Mahmoud Ahmadinejad a pus la îndoială realitatea şi amploarea Holocaustului şi a anunţat în numeroase rânduri viitoarea dispariţie a Israelului, atrăgându-şi critici dure din partea comunităţii internaţionale.

×
Subiecte în articol: Hassan Rohani Holocaust
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close