Antena 3 CNN Externe Preşedintele Pakistanului: Osama bin Laden ar putea fi mort

Preşedintele Pakistanului: Osama bin Laden ar putea fi mort

Preşedintele Pakistanului: Osama bin Laden ar putea fi mort
Sursa foto: osama bin laden
28 Apr 2009   •   09:37

Preşedintele Pakistanului, Asif Ali Zardari, a adus în atenţia publicului posibilitatea ca Osama bin Laden să fie mort, după ce specialiştii în informaţii nu au putut găsi ?nicio urmă? a şefului al-Qaeda.
El a preciza că nici consilierii săi din Pakistan, dar nici agenţiile americane de informaţii nu au detectat nicio urmă a liderului al-Qaeda de când televiziunea Al Jazeera a emis o înregistrare audio cu acesta, în luna martie.
Dar chiar şi atunci, spre deosebire de alte ocazii, autenticitatea vocii atribuită lui bin Laden nu a fost confirmată de CIA.
Anterior au existat rapoarte frecvente privind starea de sănătate a lui bin Laden, în special legate de problemele sale cu rinichii. Zardari declara că proprii săi consilieri apreciază ca fondate aceste zvonuri.
?Chestiunea este dacă este în viaţă sau nu. Nu există nicio urmă a lui. Nu avem veşti. Evident că ei cred că nu mai există, dar nu este confirmat?.
Şi predecesorului lui Zardari, Pervez Musharraf, aprecia că cel mai căutat terorist ar fi mort. Cu toate acestea, oficialii americani au repetat de nenumărate ori că bin Laden încă s-ar putea ascune în munţii de la graniţa afgano-pakistaneză.
Comentariile lui Zardari au venit pe fondul intenţiei sale de a asigura comunitatea internaţională că nu are de ce să îşi facă griji cu privire la armele nucleare pakistaneze.
Secretarul american de stat, Hillary Clinton, îşi exprimase îngrijorarea ca acestea să nu pice în mâinile talibanilor, dacă guvernul nu reuşeşte avansarea acestora prin nord vest. Săptămâna trecută militanţii erau la doar 60 de mile de capitala Islamabad.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Osama Bin Laden terorist Hillary Clinton
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close