Antena 3 Externe Preşedintele ţinea discursul despre starea naţiunii, dar parlamentarii s-au luat la bătaie

Preşedintele ţinea discursul despre starea naţiunii, dar parlamentarii s-au luat la bătaie

de O.P.    |    13 Feb 2015   •   06:22
Preşedintele ţinea discursul despre starea naţiunii, dar parlamentarii s-au luat la bătaie

Haosul a cuprins parlamentul Africii de Sud chiar în timp ce preşedintele ţării prezenta discursul anual despre starea naţiunii. Poliţia a intervenit în forţă pentru a-i evacua pe deputaţii unui partid de opoziţie, care denunţau corupţia preşedintelui. 

Liderul partidului, care s-a numărat printre cei evacuaţi, a avertizat că va continua lupta.

Discursul preşedintelui Jacob Zuma a fost întrerupt, repetat, de deputaţii partidului intitulat Luptătorii pentru Libertate Economică. Preşedinta parlamentului a încercat, fără succes, să-l calmeze pe liderul partidului, Julius Malema.

Agenţii de securitate ai parlamentului au intervenit în forţă dar deputaţii rebeli nu s-au lăsat evacuaţi fără rezistenţă. Un corespondent al BBC a reuşit să filmeze cu telefonul, din balconul presei, scenele haotice care au urmat.

Deputaţii unui alt partid de opoziţie, mai important, au părăsit şi ei sala, în semn de protest, după ce s-a aflat că agenţii care au intervenit erau, de fapt, poliţişti în civil. Astfel că preşedintele şi-a rostit discursul doar în faţa propriilor susţinători. În acest timp, în faţa clădirii, liderul evacuat se angaja că continue lupta.

Julius Malema a fost aliatul preşedintelui Zuma înainte de a trece în opoziţie. El îi reproşează lui Zuma, în primul rând, că şi-a renovat casa din satul natal din fonduri publice, la un cost de 23 de milioane de dolari.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close