Antena 3 CNN Externe Prietenie adevărată. A făcut un gest remarcabil pentru a-şi ajuta cea mai bună prietenă, care are o tumoare pe creier

Prietenie adevărată. A făcut un gest remarcabil pentru a-şi ajuta cea mai bună prietenă, care are o tumoare pe creier

Prietenie adevărată. A făcut un gest remarcabil pentru a-şi ajuta cea mai bună prietenă, care are o tumoare pe creier
Sursa foto: Foto: wales news service
de S.T.    |    30 Ian 2013   •   11:47

O elevă de 14 ani a făcut un gest lăudabil pentru a fi alături de prietena ei cea mai bună, Nia Turner, în vârstă de 12 ani, care are o tumoare pe creier, relatează Daily Mail.

Nia Turner şi-a pierdut părul în timpul tratamentului cu radiaţii, iar prietena ei a găsit o modalitate de a fi alături de ea, Ffion Ward renunţând la părul ei pentru a arăta exact ca Nia.

"Este un pic ciudat să nu am păr. Dar acum putem vedea cum arată cealaltă cheală. Şi am o mulţime de pălării, aşa că nu îmi fac griji", a spus Ffion.



Nia a fost diagnosticată când avea 7 ani cu o tumoare de 6 centimetri în centrul creierului inoperabilă. Din cauza tumorii fata are pierderi de memorie pe termen scurt, probleme cu vederea şi instabilitate când stă în picioare.

"Când am văzut că Nia îşi pierde părul m-am gândit să fac şi eu acelaşi lucru şi să strâng şi bani. A fost şocant la început pentru toată lumea, dar după ce le-am spus că într-adevăr o voi face, toată lumea m-a susţinut. Strângerea banilor în scopuri carutabile, să fac ceva pentru Nia şi să ştiu că ar putea fi mândră de mine - acestea sunt motivele care mi-au determinat gestul. Am simţit că este ceva ce trebuie să fac acum, cât timp este în viaţă. M-am speriat când am aflat că Nia nu va mai fi lângă mine, noi două crescând împreună", a spus Ffion.

Eleva a reuşit să strângă prin gestul ei peste 1.000 de lire sterline. Vicki Turner, mama fetei bolnave, a spus că Ffion este incredibilă pentru că la vârsta ei a reuşit să facă un astfel de lucru.

"Este o fată încântătoare şi a fost o prietenă foarte bună pentru Nia. Este foarte curajoasă", a spus Vicki Turner.



×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close