Antena 3 Externe Prima preşedintă a Croaţiei îndeamnă la unitate naţională pentru relansarea economiei

Prima preşedintă a Croaţiei îndeamnă la unitate naţională pentru relansarea economiei

de O.P.    |    16 Feb 2015   •   08:09
Prima preşedintă a Croaţiei îndeamnă la unitate naţională pentru relansarea economiei

 Conservatoarea Kolinda Grabar-Kitarovic, care a depus jurământul duminică şi a devenit prima femeie preşedinte din istoria Croaţiei, a îndemnat la unitate naţională în vederea relansării economiei ţării, una dintre cele mai sărace din UE, relatează Euronews

Grabar-Kitarovic, în vârstă de 46 de ani, a susţinut discursul de învestire, la Zagreb, în faţa a mii de cetăţeni care agitau steaguri şi a unor invitaţi străini, printre care şi premierul sârb Aleksandar Vucici.

Ea a obţinut o victorie strânsă în alegerile prezidenţiale din ianuarie, când a candidat din partea partidului de opoziţie HDZ, promiţând să determine Guvernul social-democrat să relanseze economia croată, afectată de recesiune din 2009.

Noua preşedintă, care îi succede pentru un mandat de şase ani lui Ivo Josipovici (stânga), a promis ca ţara să devină "un stat bogat". "Economia noastră a fost afectată de criză în ultimii ani", a spus ea în discursul de învestire, după ce a depus jurământul în faţa mulţimii. "Mii de tineri pleacă, multe companii dau faliment. Aceste lucruri necesită o acţiune urgentă din partea Guvernului, angajatorilor, sindicatelor", a continuat ea, citată de Deutsche Welle (DW).

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close