Antena 3 CNN Externe Primarul din Cambridge refuză înhumarea lui Tamerlan Ţarnaev în oraşul său: "Eforturile locuitorilor de a reveni la viaţa normală vor fi spulberate"

Primarul din Cambridge refuză înhumarea lui Tamerlan Ţarnaev în oraşul său: "Eforturile locuitorilor de a reveni la viaţa normală vor fi spulberate"

Primarul din Cambridge refuză înhumarea lui Tamerlan Ţarnaev în oraşul său: "Eforturile locuitorilor de a reveni la viaţa normală vor fi spulberate"
de S.T.    |    06 Mai 2013   •   16:42

Primarul din Cambridge, în apropiere de Boston, a declarat că nu se pune problema ca Tamerlan Ţarnaev, suspectul în atentatul din 15 aprilie de la Boston, decedat în urma unui schimb de focuri cu poliţia, să fie îngropat în oraş, chiar dacă acesta locuia acolo de aproximativ zece ani, relatează AFP.

De origine cecenă, Tamerlan, în vârstă de 26 de ani, şi fratele lui Djohar (19 ani), care este în prezent deţinut la o închisoare-spital, sunt acuzaţi că au comis un dublu atentat în cadrul maratonului din Boston, soldat cu trei morţi şi peste 260 de răniţi.

"Eforturile dificile şi stresante desfăşurate de locuitorii din Cambridge pentru a reveni la viaţa normală vor fi spulberate de agitaţia, manifestaţiile şi avalanşa de jurnalişti atraşi de această înmormântare", a scris într-un comunicat, duminică seara, Robert Healy, primarul oraşului.

"Am apreciat că nu este în interesul «liniştii oraşului» să emit autorizaţia de înhumare pe o parcelă din cimitirul din Cambridge a cadavrului lui Tamerlan Ţarnaev", a adăugat primarul.

Peter Stefan, directorul casei de pompe funebre unde este depus cadavrul tânărului, a explică presei că nu a găsit niciun cimitir care să accepte să primească rămăşiţele pământeşti ale lui Tamerlan Ţarnaev în tot statul Massachusetts.

"Trebuie să îl îngropăm pe individ. Puţin contează cine este sau ce a făcut, în ţara noastră, oamenii sunt îngropaţi", declară Peter Stefan.



×
Subiecte în articol: boston
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close