Antena 3 CNN Externe Primul bilanţ al dezastrului din Turcia de luni dimineaţă: un om mort, 69 răniţi şi 29 de clădiri prăbuşite

Primul bilanţ al dezastrului din Turcia de luni dimineaţă: un om mort, 69 răniţi şi 29 de clădiri prăbuşite

Un om a murit și 69 au fost răniți după ce un nou seism puternic a lovit partea de est a Turciei. Cutremurul a avut 5,6 grade pe Richter, și s-a produs în zona deja afectată de seismele din ultimele săptămâni.

Primul bilanţ al dezastrului din Turcia de luni dimineaţă: un om mort, 69 răniţi şi 29 de clădiri prăbuşite
Sursa foto: Profimedia
de Ştefan Petrică    |    27 Feb 2023   •   14:51

Seismul de luni dimineață, cu magnitudinea de 5,6 grade pe Richter, a creat foarte multă panică, iar oamenii s-au adunat în piețe de frica eventualelor replici.

Sunt 29 de clădiri care s-au prăbușit în urma acestui seism, iar seismologii atrag atenția că astfel de cutremure cu magnitudine de cinci sau șase vor mai apărea în această parte a Turciei, cel puțin un an de zile de acum în colo.

Orhan Tatar, directorul general AFAD (Managementului Dezastrelor și Urgențelor), avertizează cetățenii să nu pătrundă în clădirile avariate, și să nu stea în preajma clădirilor care prezintă risc de prăbușire.

Din 6 februarie si până acum au fost 10.282 de cutremure, din care 45 au avut magnitudine de la cinci până la șase grade pe Richer.

Citește și: Fanii Beșiktaș au aruncat jucării de pluș pe teren pentru copiii afectați de cutremurele din Turcia și Siria

Studiile de evaluare a daunelor în urma cutremurelor din 6 februarie au ajuns la 84%. În total au fost examinate aproximativ 1.500.000 clădiri din 11 provincii.

Autoritățile spun că aproape 45.000 de clădiri sunt grav avariate. Până acum, peste 1 milion de supraviețuitori din cele 11 provincii afectate de cutremurele din 6 februarie, au fost direcționați de autorități către alte provincii din Turcia.

Cei mai mulți au ajuns în Ankara, dar și în Antalya.

×
Subiecte în articol: bilant cutremur în Turcia
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close