Antena 3 CNN Externe Prizonierii de război ruși ar fi fost împușcați în picioare de soldații ucrainieni. Autoritățile au anunțat o anchetă

Prizonierii de război ruși ar fi fost împușcați în picioare de soldații ucrainieni. Autoritățile au anunțat o anchetă

Guvernul ucrainean investighează un videoclip despre care se presupune că ar arăta tortura prizonierilor de război ruși. Aceștia păreau să fie împușcați în picioare de soldații ucraineni. Atenție, imagini cu impact emoțional!

Prizonierii de război ruși ar fi fost împușcați în picioare de soldații ucrainieni. Autoritățile au anunțat o anchetă
Sursa foto: Twitter/ 24 канал
de Cerasela Stafie    |    28 Mar 2022   •   20:25

Kievul a anunțat că ia acuzațiile ”foarte în serios”, după ce au apărut imagini neverificate cu prizonierii de război ruși aparent împușcați în picioare. Totuși, comandantul militar ucrainean general Valerii Zaluzhnyi a acuzat Rusia că a falsificat videoclipurile.

”Inamicul produce și distribuie videoclipuri cu tratamentul inuman al pretinșilor „prizonieri ruși” de către „soldații ucraineni” pentru a discredita forțele de apărare ucrainene”, a spus Zaluzhnyi.

”Suntem o armată europeană și nu ne batem joc de prizonierii noștri. Dacă acest lucru se dovedește a fi real, acesta este un comportament absolut inacceptabil”, a spus Oleksiy Arestovych, un consilier al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.

”Aș dori să reamintesc încă o dată tuturor forțelor noastre militare, civile și de apărare că abuzul asupra prizonierilor este o crimă de război care nu are amnistia conform legii militare și nu are termen de prescripție”, a adăugat acesta, potrivit The Guardian.

Oleksander Motuzyanyk, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, a declarat că nu știe cine a fost implicat sau unde au avut loc incidentele: ”în prezent, nimeni nu poate confirma sau infirma veridicitatea acestui videoclip. Nu se știe unde se întâmplă sau cine sunt participanții.”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că ”imaginile monstruoase” trebuie să fie evaluate din punct de vedere legal, iar cei care au participat să fie trași la răspundere.

Videoclipul a apărut în timp ce forțele ucrainene au revendicat luni victorii semnificative pe câmpul de luptă, primarul local din Irpin spunând că orașul, care se află la periferia de nord-vest a Kievului, a fost reluat.

”Astăzi avem vești bune – Irpin a fost eliberat. Înțelegem că vor fi mai multe atacuri asupra orașului nostru și îl vom apăra cu curaj”, a spus Oleksandr Markushyn.

La Harkov, primarul, Ihor Terekhov, a spus că războiul se întoarce împotriva rușilor, în ciuda faptului că orașul său a fost bombardat de câteva săptămâni.

 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close