Antena 3 CNN Externe Programat să moară în 48 de ore dintr-un motiv care te va revolta şi pe tine

Programat să moară în 48 de ore dintr-un motiv care te va revolta şi pe tine

Programat să moară în 48 de ore dintr-un motiv care te va revolta şi pe tine
Sursa foto: Foto: The New York Times
de O.P.    |    08 Noi 2011   •   09:13

Hank Skinner se luptă cu morile de vânt pentru viaţa lui. Americanul va fi executat în mai puţin de 48 de ore într-o închisoare din Texas. Cu toate că el susţine că este nevinovat şi că probele ADN pot demonstra acest lucru, judecătorii refuză să ia în considerare aceste probe.

În urmă cu 16 ani a fost condamnat la moarte pentru uciderea iubitei sale şi acelor doi copii ai acesteia, iar de atunci Hank Skinner se luptă să îşi demonstreze nevinovăţia, însă judecătorii americani nu admit probele care ar demonstra acest lucru.

Potrivit raportului toxicologic, citat şi de jurnaliştii de la The New York Times, în ziua comiterii crimei bărbatul era beat şi chiar drogat, într-o stare aproape de comă alcoolică, aşadar nu ar fi putut omorî pe nimeni. Cu toate astea, mărturia unei foste iubite (care ulterior şi-a retras declaraţia), dar şi antecedentele sale şi imaginea de băiat rău i-au făcut pe judecători să îl condamne la moarte.

Criminaliştii care au analizat locul crimei au găsit mai multe fire de păr care nu aparţineau lui Skinner, cu toate aceastea, autorităţile au luat decizia de a stopa orice căutare şi investigaţie şi l-au încarcerat pe Skinner.

Acesta i-a spsu avocatului că doreşte să dea probe ADN pentru a-şi dovedi nevinovăţia, însă cel care îl reprezenta în faţa justiţiei nici măcar nu a luat în calcul cererea făcută de clientul său.

Astfel, lui Skinner nu i-a rămas decât să numere orele până la execuţia lui, şi să spere că un miracol se va întâmpla.









×
Subiecte în articol: executii crime
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close