Antena 3 CNN Externe Propaganda rusă publică un clip în care Vladimir Putin șterge pe jos cu vicepremierul guvernului de la Moscova

Propaganda rusă publică un clip în care Vladimir Putin șterge pe jos cu vicepremierul guvernului de la Moscova

Tensiunile de la Kremlin nu mai sunt ținute secrete, dacă expunerea lor îi servește președintelui Vladimir Putin.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Ian 2023   •   14:49

O înregistrare video publicată de agenția de știri RIA Novosti arată cum Putin îl umilește în fața celorlalți membri ai guvernului pe vicepremierul Denis Manturov (foto, stânga), care deține și portofoliile Comerțului și Industriei.

În condițiile în care funcționează propaganda rusă, o astfel de înregistrare nu putea deveni publică decât cu acordul sau la cererea Kremlinului, notează presa internațională.

În iulie anul trecut, Manturov a fost însărcinat să se ocupe de industria de apărare a Rusiei.

Este o responsabilitate care s-a transformat într-o adevărată provocare, în condițiile sancțiunilor impuse Rusiei pe plan internațional din cauza invaziei în Ucraina.

Între altele, vicepremierul trebuia să se ocupe de contracte în valoare de peste 2,5 miliarde de dolari (în echivalent ruble) cu compania aeriană de stat Aeroflot.

Putin către vicepremierul Manturov: "De ce faci pe prostul?"

În videoconferința cu Putin, Manturov a făcut greșeala să-i spună președintelui rus că "în ceea ce privește avioanele, totul este pregătit", inclusiv programele de testare, certificare și înlocuire a importurilor (...).

Putin i-a replicat că minte.

"Denis Valentinovici, ai totul pregătit, dar fără contracte. Haide să încheiem discuția chiar acum. De ce să ne batem joc unul de altul? Știu că nu există contracte cu întreprinderile, mi-au spus chiar directorii. De ce faci pe prostul? Când vor fi încheiate contractele? Asta te întreb. Directorii întreprinderilor îmi spun că nu există contracte și tu îmi spui că totul este gata", a afirmat liderul rus, pe un tot amenințător de calm.

Pe înregistrare, Manturov poate fi văzut cum lasă privirea în pământ, în timp ce Putin continuă să-i aducă reproșuri.

"Când se va rezolva asta? De ce vă faceți de cap? (...) Denis Valentinovici, în rest sunteți în regulă, dar nu există acele  contracte", acuză președintele rus, în vreme ce restul participanților la întâlnirea virtuală păstrează tăcerea.

Putin i-a spus apoi lui Manturov că are la dispoziție o lună "pentru a-și termina treaba".

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close