Antena 3 CNN Externe Prostituatele românce din Cartierul Roşu au ieşit în stradă pentru a-şi apăra locul de muncă

Prostituatele românce din Cartierul Roşu au ieşit în stradă pentru a-şi apăra locul de muncă

Prostituatele românce din Cartierul Roşu au ieşit în stradă pentru a-şi apăra locul de muncă
10 Apr 2015   •   21:14

Româncele "rezidente" în Cartierul Roşu din Amsterdam au părăsit vitrinele şi au ieşit în stradă ca să apere cea mai veche meserie din lume. Au luat parte, alături de sute de fete, la un protest faţă de un plan al Primăriei de a le trage storurile. L-au prins la înghesuială pe primar şi l-au făcut să promită că nu le lasă fără locuri de muncă.

Felicia Anna este una dintre zecile de românce care au venit să îl înfrunte pe primar. La Amsterdam, e foarte cunoscută şi mediatizată. Are un blog, este foarte activă pe reţelele de socializare şi este o activistă pentru drepturile prostituatelor. În faţa camerei de filmat şi-a ascuns identitate, dar nu şi indignarea.

Faţă în faţă cu primarul, Felicia nu s-a lăsat intimidată şi s-a luptat pentru colegele ei.

Planul de renovare urbană numit "proiectul 1012" urmăreşte să transforme casele cu "felinare roşii" în cafenele şi magazine. Chipurile, ca să le protejeze pe fete de traficul de carne vie şi de violenţe. În schimb, ele spun că primarul vrea doar să le lase fără locuri de muncă.

Zgomotos, dar paşnic, protestul s-a animat când participantele au invadat clădirea primăriei.

Edilul a acceptat, în mod solemn, petiţia adusă de manifestante şi i-a strâns mâna celei care i-a predat-o şi a promis că va ţine seama de solicitările prostituatelor.

Peste jumătate dintre fetele din Cartierul Roşu sunt românce şi bulgăroaice.

×
Subiecte în articol: Amsterdam
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close