Antena 3 Externe Proteste de amploare în SUA faţă de victoria lui Trump: Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă. „Bucuraţi-vă de drepturile voastre cât puteţi”

Proteste de amploare în SUA faţă de victoria lui Trump: Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă. „Bucuraţi-vă de drepturile voastre cât puteţi”

de S.T.    |    10 Noi 2016   •   10:27
Proteste de amploare în SUA faţă de victoria lui Trump: Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă. „Bucuraţi-vă de drepturile voastre cât puteţi”

Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă miercuri în oraşele din Statele Unite, pentru a protesta faţă de victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, relatează Reuters.

Potrivit televiziunilor locale, la Oakland cinci persoane au fost rănite, după ce poliţia a tras cu gaze lacrimogene.

Reacții dure după alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. „Nu este sfârșitul! Copiii noștri încă pot schimba lumea”

În Centrul Chicago, aproximativ 1.800 de oameni s-au strâns în faţa Trump International Hotel and Tower, strigând “Nu Trump! Nu KKK! Nu Statelor Unite rasiste!”.

Poliţia din Chicago a închis drumurile, pentru a bloca manifestațiile. Nu există informaţii privind violenţe şi arestări.

Lady Gaga, protest în fața Trump Tower din New York. Cum a fost fotografiată artista

„Sunt îngrozită de ce se întâmplă în această ţară”, a spus Adriana Rizzo, în vârstă de 22 de ani, din Chicago. Ea flutura o pancartă pe care scria “Bucuraţi-vă de drepturile voastre cât puteţi”.

La Seattle, poliţia a răspuns la un incident armat cu cinci răniţi, în apropiere de protestul anti-Trump. Potrivit poliţiei, incidentul armat nu a avut legătură cu protestele.

Declarația lui Donald Trump care a fost ştearsă rapid de pe site-ul de campanie. Ce mesaj șocant transmitea președintele ales al SUA

Manifestaţii de amploare au avut loc şi la Philadelphia, Boston şi Portland, Oregon. Noi proteste urmează să aibă loc la San Francisco şi Los Angeles.  

La Austin, capitala statului Texas, circa 400 de oameni au ieşit în stradă.

Anterior, circa 1.500 de elevi şi profesori s-au strâns în curtea liceului Berkeley, din zona San Francisco, înainte de a se îndrepta spre campusul Universităţii California.

Reprezentanţii campaniei lui Trump nu au reacţionat deocamdată.

Citește și:

Telefonul primit de Donald Trump la câteva ore de la anunțarea victoriei. Ce mesaj i-a transmis ultimul preşedinte republican

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close