Antena 3 CNN Externe Proteste extrem de violente au loc într-un oraş din SUA

Proteste extrem de violente au loc într-un oraş din SUA

Proteste extrem de violente au loc într-un oraş din SUA
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Aug 2014   •   23:12
Un oraş din Statele Unite este, de o săptămână, scena unor proteste extrem de violente. Sute de localnici s-au revoltat, după ce un adolescent de culoare a fost împuşcat de un poliţist. Protestele au degenerat în confruntări, iar situaţia a scăpat de sub control după ce bande de tineri s-au dedat la jafuri. În Ferguson, autorităţile au decretat stare de urgenţă în încercarea de a calma spiritele.

Manifestanţii au continuat să iasă în stradă, deşi autorităţile au impus restricţii de circulaţie. Numeroase forţe de ordine au fost trimise pentru a face faţa mulţimii violente.

Mai grav este că în urma protestelor, în Ferguson au apărut şi bande de hoţi. Numeroase magazine au fost sparte, în ultimele nopţi. Din cauza atacurilor, guvernatorul statului Missouri a decis să impună starea de urgenţă în oraş.

Valul de violenţe a izbucnit după ce un adolescent de culoare a fost împuşcat de un poliţist. Potrivit autorităţilor, tânărul de 18 ani şi poliţistul au fost protagoniştii unei altercaţii, în urma unui incident în trafic. Adolescentul l-ar fi atacat pe omul legii, iar acesta l-a împuşcat, spun anchetatorii. O înregistrare video, dată publicităţii de poliţie, arată că tânărul de culoare ar fi fost şi autorul unui jaf, cu puţin timp înainte de a fi împuşcat. Uciderea lui a provocat însă furia a sute de localnici din Ferguson.

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close