Antena 3 CNN Externe Protestele musulmanilor continuă. Pakistanezii vor să blocheze YouTube

Protestele musulmanilor continuă. Pakistanezii vor să blocheze YouTube

Protestele musulmanilor continuă. Pakistanezii vor să blocheze YouTube
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Sep 2012   •   07:50

Pelicula de scurt-metraj "Inocenţa musulmanilor" continuă să provoace proteste de amploare în lumea musulmană. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă în semn de protest faţă de filmul ce îl prezintă pe profetul Mohammed într-o ipostază jignitoare. Autorităţile pakistaneze au solicitat Google să blocheze site-ul pe care a apărut filmul.

În Ierusalim, cel puţin 20 de protestatari au fost răniţi în urma bătăilor în stradă cu forţele de ordine, care au intervenit în forţă pentru a înlătura mulţimea furioasă.

Şi în Pakistan, mii de oameni au protestat în faţa consulatului american. Manifestanţii au distrus un panou cu o reclamă americană şi au aruncat cu pietre şi cocktailuri Molotov spre poliţişti.

Între timp, autorităţile de la Islamabad au solicitat companiei Google să blocheze site-ul Youtube, unde a apărut filmul anti-islamic.

Accesul pe Youtube la scurt-metrajul "Innocence of Muslims" a fost deja restricţionat în India. Cu toate acestea, mii de oameni au protestat în faţa consulatului Statelor Unite, scandând lozinci anti-americane.


×
Subiecte în articol: musulmani
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close