Antena 3 CNN Externe "Punctele sensibile din Franţa", păzite de peste 10.000 de militari, începând de mâine

"Punctele sensibile din Franţa", păzite de peste 10.000 de militari, începând de mâine

"Punctele sensibile din Franţa", păzite de peste 10.000 de militari, începând de mâine
de O.P.    |    12 Ian 2015   •   12:37

Franţa va mobiliza 10.000 de militari începând de marţi seara pentru a asigura securitatea "punctelor sensibile de pe teritoriul" ţării, după atentatele jihadiste de la Paris, a anunţat luni ministrul Apărării, Jean-Yves Le Drian, citat de AFP.

Preşedintele Francois Hollande le-a "cerut forţelor armate să participe la securitatea punctelor sensibile de pe teritoriul" ţării, a declarat Le Drian, în urma unei reuniuni pe tema securităţii interne la Palatul Elysee. El a menţionat "amploarea ameninţărilor" care planează în continuare asupra ţării.

Evocând o "veritabilă operaţiune internă", ministrul Apărării a subliniat că "este pentru prima dată când o mobilizare de asemenea amploare vizează forţele noastre pe teritoriul nostru".

"Am decis, împreună cu şeful Statului Major (generalul Pierre de Villiers), să mobilizăm 10.000 de militari care vor fi în situaţia de a proteja punctele sensibile de pe întreg teritoriul (ţării), începând de mâine (marţi) seară", a precizat ministrul.

Potrivit lui Jean-Yves Le Drian, "mobilizarea a început în această dimineaţă şi va continua datorită unei mari reactivităţi a forţelor noastre şi unui mare profesionalism, ceea ce ne va permite să contribuim la securitatea ţării noastre".

Întrebat despre natura punctelor sensibile, ministrul Apărării a afirmat că "ar fi de preferat să nu fie identificate".


×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close