Antena 3 CNN Externe Putin acuză Occidentul pentru războiul din Ucraina

Putin acuză Occidentul pentru războiul din Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a spus că tot ceea ce se întâmplă în jurul Ucrainei este legat de politica prost concepută a Occidentului.

Putin acuză Occidentul pentru războiul din Ucraina
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    17 Mai 2022   •   16:42

„Tot ceea ce se întâmplă astăzi, inclusiv, din păcate, în jurul Ucrainei, este legat de politica prost concepută a așa-zisului Occident colectiv, care de decenii a ignorat preocupările absolut legitime ale Rusiei în domeniul asigurării securității și a încurajat în orice mod posibil elementele naționaliste neofasciste în conducerea de la Kiev”,a spus Putin, conform Pravda.

Potrivit președintelui Rusiei, Occidentul ar fi „tratat cu dispreț problemele care se dezvoltau în sud-estul Ucrainei și, de fapt, a contribuit la continuarea ostilităților inițiate de regimul de la Kiev timp de 8 ani”.

El a mai adăugat că sancțiunile de pe piețele de petrol și gaze, pe care se presupune că Europa „sub presiunea stăpânului american” le impune Rusiei, duc la inflație energetică chiar în țările occidentale, dar ele „în loc să-și recunoască greșelile”, dau vina tot pe Rusia.

Rusia acuză Occidentul și că voia schimbarea Administraţiei de la Moscova

"Occidentul încearcă să creeze condiţiile pentru instalarea în Rusia a unui regim pe care să îl controleze, cum s-a întâmplat deja în Ucraina şi în numeroase alte state", a acuzat, potrivit agenţiei RIA Novosti şi cotidianului Il Sole 24 Ore, Nicolai Patruşev, secretarul Consiliului prezidenţial pentru Siguranţă Naţională de la Moscova, susţinând că planurile Occidentului au fost dejucate prin intervenţia militară rusă în Ucraina.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Vladimir Putin
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close