Antena 3 CNN Externe Putin a văzut apelul lui Medvedchuk, dar nu a răspuns

Putin a văzut apelul lui Medvedchuk, dar nu a răspuns

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul nu a răspuns încă apelului deputatului Viktor Medvedchuk, reținut de Serviciul de Securitate al Ucrainei, adresat președinților Rusiei și Ucrainei

Putin a văzut apelul lui Medvedchuk, dar nu a răspuns
Sursa foto: Hepta | Sputnik / Mikhail Klimentyev
de Alexandra Ionescu    |    19 Apr 2022   •   16:39

„Am văzut apelul lui Medvedchuk, nu există nicio reacție a Kremlinului în acest moment”, a spus Peskov reporterilor marți.

Într-un mesaj video distribuit luni de Serviciul de Securitate al Ucrainei, Medvedchuk a spus: „Eu, Viktor Vladimirovici Medvedchuk, vreau să fac apel la președintele rus Vladimir Putin și la președintele ucrainean Volodimir Zelenski cu o cerere ca partea ucraineană să mă schimbe cu apărătorii orașului Mariupol și locuitorii care se află acolo și nu au posibilitatea de a ieși în siguranță prin coridoare umanitare”.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat pe 12 aprilie capturarea lui Viktor Medvedchuk, un politician pro-Kremlin care locuia în Ucraina și unul dintre apropiații lui Vladimir Putin.

Medvedchuk era în arest la domiciliu pentru acuzații de trădare încă de anul trecut, dar ar fi evadat la scurt timp după ce Rusia și-a lansat invazia. Avocații săi au respins faptele greșite.

”O operațiune specială a fost efectuată datorită SBU”, a scris Zelenski în rusă pe contul său verificat de pe platforma de socializare Telegram, făcând referire la Serviciul de Securitate al Ucrainei. Anunțul a fost făcut și pe Facebook și Instagram.

"Foarte bine! Detalii mai târziu. Glorie Ucrainei!", a adăugat liderul de la Kiev.

Medvedchuk a transmis un mesaj video președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, și nașului său, președintele rus Vladimir Putin, cu propunerea de a-l da la schimb cu apărătorii și locuitorii orașului Mariupol.

„Eu, Medvedchuk Viktor Vladimirovici,  fac apel la președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și la președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, cu cererea de fi dat la schimb de partea ucraineană pentru apărătorii lui Mariupol și civilii, care se află astăzi acolo și nu pot ieși prin coridoarele umanitare”, a spus acesta, în mesajul video.

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close