Antena 3 CNN Externe Putin: BCE trebuie să intervină direct pentru a evita prăbuşirea catastrofică a Italiei

Putin: BCE trebuie să intervină direct pentru a evita prăbuşirea catastrofică a Italiei

Putin: BCE trebuie să intervină direct pentru a evita prăbuşirea catastrofică a Italiei
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
13 Noi 2011   •   16:34

Banca Centrală Europeană trebuie să intervină pentru a salva euro şi pentru a evita „prăbuşirea catastrogică a Italiei”, a declarat premierul rus, Vladimir Putin, citat de Financial Times.

Resursele combinate ale FMI şi ale Fondului European pentru Stabilitate Financiară nu sunt suficente pentru a stopa criza datoriilor, care ar necesita fonduri de 1.500 de miliarde de euro, a avertizat Putin, care a respins riscul unei inflaţii „catastrofice” în cazul unei intervenţii a BCE.

Bamca Centrală Europeană cumpără de pe pieţe secundare obligaţiuni ale statelor cu probleme financiare, pentru a combate o creştere a costurilro de împrumut ale acestora. Printre statele cu astfel de probleme se numără şi Spania şi Italia.

Vladimir Putin a participat la o discuţie de trei ore cu experţii din Clubul Valdai, în care a abordat planuri de reformă politică şi economică în Rusia, notează Financial Times.

Clubul Valdai este organizat din 2004 din agenţia de presă RIA Novosti, Consiliul pentru Politică Externă şi Apărare al Rusiei, ziarul The Moscow times, revistele Rusia în politica globală, Russia Profile şi reuneşte, anual, sute de experţi din diferite ţări, specializaţi în problemele Rusiei.

„Suntem toţi îngrijoraţi de criza din zona euro. Dacă nu sunt luate măsuri de urgenţă, următoarea etapă este stagnarea. Contăm pe autorităţile şi statele UE pentru a interveni în proce şi pentru a împiedica dezvoltarea acestor evenimente”, a declarat Putin în faţa experţilor din clubul Valdai.

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close