Antena 3 CNN Externe Putin îl vrea pe fostul său contracandidat la prezidenţiale în componenţa noului Guvern

Putin îl vrea pe fostul său contracandidat la prezidenţiale în componenţa noului Guvern

Putin îl vrea pe fostul său contracandidat la prezidenţiale în componenţa noului Guvern
Sursa foto: Foto: AFP/ Mediafax
07 Mar 2012   •   17:05

Preşedintele ales al Rusiei, Vladimir Putin, l-a invitat miercuri pe miliardarul rus Mihail Prohorov, clasat pe locul al treilea la alegerile prezidenţiale de duminică, să intre în viitorul Guvern, relatează AFP.
   
"Mihail Dimitrievici Prohorov este o persoană serioasă, un bun antreprenor. El ar putea, în principiu, să fie util Guvernului, dacă vrea", a declarat Putin.
   
El a declarat că va discuta despre compoziţia Guvernului cu Dmitri Medvedev, preşedintele în exerciţiu care ar urma să devină premier.
   
"În această seară, mâine, poimâine, vom discuta aceste probleme cu Dmitri Medvedev", a declarat el.
   
Miliardarul în vârstă de 46 de ani, novice în politică, a creat o surpriză, duminică, atunci când s-a clasat pe locul al treilea la alegerile prezidenţiale, după Putin şi comunistul Ghennadi Ziuganov, cu 7,98 la sută din voturi, potrivit rezultatelor aproape definitive.
   
Duminică, după anunţarea rezultatelor, el a declarat că va refuza orice post dacă i se va propune să intre în noul Guvern sub preşedinţia lui Vladimir Putin, şi a anunţat înfiinţarea unui nou partid. El a participat luni seara la o manifestaţie a opoziţiei la Moscova.
   
Încă din ziua următoare scrutinului, Putin şi-a exprimat speranţa într-un "dialog constructiv" cu omul de afaceri, despre care unii observatori au apreciat că este instrumentalizat de putere pentru a ocupa teren pe flancul liberal şi a contracara opoziţia.
   


×
Subiecte în articol: Vladimir Putin guvern
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close