Antena 3 Externe Putin: Rusia va investi 40 de miliarde de euro în programele sale spaţiale până în 2020

Putin: Rusia va investi 40 de miliarde de euro în programele sale spaţiale până în 2020

de M.Z.    |    12 Apr 2013   •   15:24
Putin: Rusia va investi 40 de miliarde de euro în programele sale spaţiale până în 2020
Sursa foto: Foto: Intact Images

Rusia va investi 1.600 de miliarde de ruble (39,6 miliarde euro) în programele sale spaţiale până în anul 2020, a anunţat, vineri, preşedintele Vladimir Putin, care a spus că acest sector reprezintă una dintre priorităţile ţării sale.

"Între 2012 şi 2020, aproximativ 1.600 miliarde de ruble vor fi alocate programelor spaţiale. Dezvoltarea potenţialului nostru va fi pe viitor una dintre priorităţile politicii de stat", a declarat Vladimir Putin cu ocazia unei vizite pe care a efectuat-o pe şantierul unde se construieşte cosmodromul Vostochny în Extremul Orient rus, potrivit AFP.

"Potrivit experţilor, în următorii ani, cererea mondială de echipamente spaţiale (...) va creşte în mod constant. Volumul pieţei este acum de 300 miliarde-400 miliarde de dolari pe an, însă ar putea ajunge la 1.500 de miliarde de dolari. Ar trebui să explorăm pe deplin această fereastră de oportunităţi", a subliniat Vladimir Putin.

Rusia, a cărei industrie spaţială are la bază în mare parte realizări ale epocii sovietice, s-a confruntat în ultimii ani cu o serie de eşecuri în acest sector, care au provocat pierderea mai multor sateliţi de comunicaţii şi a altor dispozitive, inclusiv un vehicul de tip cargo care urma să aprovizioneze Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

Foto: Intact Images
×
Subiecte în articol: Vladimir Putin

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close