Antena 3 CNN Externe Rabinul care acoperă cazurile de copii abuzaţi sexual. Cum sfătuieşte una dintre victime

Rabinul care acoperă cazurile de copii abuzaţi sexual. Cum sfătuieşte una dintre victime

Rabinul care acoperă cazurile de copii abuzaţi sexual. Cum sfătuieşte una dintre victime
Sursa foto: Foto: captură YouTube
de S.T.    |    31 Ian 2013   •   10:06

Ephraim Padwa, liderul comunităţii de evrei ultraortodocşi din Marea Britanie, i-a spus victimei unui abuz sexual că este interzis să denunţi un atacator evreu unei autorităţi care nu face parte din comunitate.

Sfatul acestuia, înregistrat ca parte a unei investigaţii a postului Channel 4, este posibil să reaprindă controversa referitoare la acoperirea cazurilor de copii abuzaţi de grupuri religioase, relatează cotidianul britanic The Independent.

Comunitatea de evrei ultraortodocşi numără 40.000 de oameni, a şasea parte din totalul populaţiei ebraice din Marea Britanie.

Rabinul Ephraim Padwa a fost înregistrat de un fost membru al comunităţii cu o cameră ascunsă. Presupusa victimă i-a povestit rabinului că cineva a abuzat-o în copilărie.

Întrebându-l pe Padwa dacă este de părere că ar fi o idee bună să vorbească cu poliţia despre acea întâmplare nefericită, rabinul a răspuns că asta ar însemna încălcarea legii.

Deşi presupusa victimă a insistat că abuzul reprezintă un subiect foarte serios, i s-a spus că nu trebuie să anunţe autorităţile, deoarece nu asta este soluţia.

Un alt rabin susţine că Padwa i-a interzis recent unui tată care spusese că fiul său a fost abuzat sexual să continue cazul.


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close