Antena 3 CNN Externe Racheta rusească S-300 căzută în Republica Moldova a explodat controlat. Autoritățile au fost nevoite să golească un iaz

Racheta rusească S-300 căzută în Republica Moldova a explodat controlat. Autoritățile au fost nevoite să golească un iaz

Încărcătura explozivă a unei rachete care s-a prăbușit în Republica Moldova a fost detonată controlat de autorități.

de Laura Rînja    |    28 Sep 2023   •   18:01

Explozibilul a fost semnalat într-un iaz din zona satului Hîrbovăț, raionul Anenii Noi.

Locația se află la 25 de kilometri de satul Chițcani din regiunea transnistreană, acolo unde, zilele trecute, a fost găsit un focos provenind de la o rachetă rusească S-300.

La Hîrbovăț, autoritățile au izolat zona, joi, și au golit iazul înainte de intervenția geniștilor.

Citește și: Noi resturi de rachetă au căzut în Republica Moldova, în apropierea României

Ministrul de Interne de la Chișinău s-a deplasat în zona unde a căzut racheta de la Hîrbovăț 

"Cu puțin timp în urmă a fost detonat explozibilul găsit în apropiere de localitatea Hîrbovăț. Elementele de rachetă au fost depistate încă de ieri în acel luciu de apă, iar localnicii au alertat imediat autoritățile. Acestea s-au deplasat la fața locului.

Cercetările au continuat până în această dimineață și iată, cu puțin timp în urmă, acel exploziv a fost detonat. 

La fața locului s-a deplasat și ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova, Adrian Efros.

Totodată, astăzi a avut loc și o reuniune a Comisiei unificate de control, o comisie formată din trei părți: reprezentanți ai Republicii Moldova, ai Rusiei și ai regiunii transnistrene. Această comisie analizează traiectoria și originea primei rachete, cea de la Chițcani.

Ministrul de Interne al Republicii Moldova: Este vorba despre o rachetă S-300

În afara focosului care s-a înfipt în grădina unui sătean, au mai fost descoperite resturi din această rachetă pe un câmp din apropiere. Ar fi vorba despre un rezervor de combustibil și un motor de susținere.

Totodată, important de spus este că purtătorul de cuvânt al Guvernului Republicii Moldova a menționat că rachetele nu au fost depistate de sistemele radar", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Laura Rînja.

Ministrul de Interne de la Chișinău, Adrian Efros, a confirmat, joi, că fragmentele găsite în iazul din Hîrbovăţ aparțin unei rachete militare de fabricației rusească, tip S-300, notează site-ul TVR Moldova.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close