Râde ciob de oală spartă? Cum l-a insultat Berlusconi pe Sarkozy

17 Sep 2012   •   08:14
Râde ciob de oală spartă? Cum l-a insultat Berlusconi pe Sarkozy Foto: Agerpres
Declaraţii jignitoare ale fostului şef al guvernului italian la adresa fostului preşedinte francez. Silvio Berlusconi a afirmat, duminică, într-un interviu, că fostul preşedinte francez de dreapta Nicolas Sarkozy era o persoană "a cărei aroganţă depăşeşte inteligenţa", informează AFP.

"Fostul preşedinte Nicolas Sarkozy este o persoană a cărei aroganţă depăşeşte inteligenţa. Era supărat pe mine", a afirmat fostul premier italian, într-un interviu realizat de directorul cotidianului Il Giornale.

Potrivit lui Il Cavaliere, Nicolas Sarkozy s-a supărat în contextul nominalizării italianului Mario Draghi în fruntea Băncii Centrale Europene (BCE).

Parisul a susţinut candidatura lui Draghi în locul lui Jean-Claude Trichet în fruntea BCE, dar aştepta în schimb să obţină plecarea lui Lorenzo Bini Smaghi din directoratul băncii, pentru a lăsa un loc liber unui francez.

Acest acord a fost decis între Nicolas Sarkozy şi Silvio Berlusconi în cadrul unui summit franco-italian care a avut loc la Roma în aprilie 2011, dar Bini Smaghi a refuzat până în luna noiembrie să demisioneze, creând o tensiune între cele două ţări.

"Francezii l-au pedepsit pentru aroganţa sa", a mai spusBerlusconi, evocând înfrângerea electorală suferită de Nicolas Sarkozy în faţa lui François Hollande.

Silvio Berlusconi şi Nicolas Sarkozy nu au avut niciodată relaţii amicale

Dar nici actualul preşedinte francez, François Hollande, nu se bucură de favorurile lui Silvio Berlusconi. Fostul premier italian a apreciat, în cursul interviului, că "având un guvern de stânga, Franţa va sfârşi rapid ca noi", făcând aluzie la recesiunea care afectează în prezent peninsula.


 

x close