Antena 3 CNN Externe Rămășite umane găsite în interiorul submarinului care a făcut implozie în Oceanul Atlantic

Rămășite umane găsite în interiorul submarinului care a făcut implozie în Oceanul Atlantic

Cercetătorii au găsit printre resturi și bucăți sfărâmate din submarin și câteva rămășițe umane care urmează să fie analizate.

Rămășite umane găsite în interiorul submarinului care a făcut implozie în Oceanul Atlantic
Sursa foto: Profimedia Images
de Alexandra Axinia    |    29 Iun 2023   •   09:52

Bucăți din submarin, care a explodat într-o scufundare adâncă în Titanic, au fost descărcate miercuri în St John's, Canada. Printre resturi, au fost găsite și rămășițe omenești, care urmează să fie analizate. 

Garda de Coastă va transporta dovezile recuperate din Atlanticul de Nord într-un port din SUA unde profesioniștii medicali vor efectua o analiză a rămășițelor.

"Dovezile vor oferi anchetatorilor perspective critice asupra cauzei acestei tragedii. Mai este încă multă muncă de făcut pentru a înțelege factorii care au dus la pierderea catastrofală a submarinului Titan și pentru a ne asigura că o tragedie similară nu se va întâmpla din nou", a declarat căpitanul Jason Neubauer, din cadrul diviziei de investigații a Gărzii de Coastă.

Citește și: Primele imagini cu resturile submersibilului Titan, recuperate din ocean

Conform BBC, toți cei cinci oameni de la bordul navei au murit pe 18 iunie. Pasagerii erau șeful OceanGate, care a organizat scufundarea, Stockton Rush, în vârstă de 61 de ani; exploratorul britanic Hamish Harding, 58 de ani; Shahzada Dawood, 48 de ani, și fiul său, Suleman Dawood, 19 ani; și scafandru francez Paul-Henry Nargeolet, 77 de ani.

×
Subiecte în articol: ramasite umane submarin Titan
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close