Antena 3 CNN Externe Raport: Raul Castro a menţinut sistemul represiv al lui Fidel

Raport: Raul Castro a menţinut sistemul represiv al lui Fidel

Raport: Raul Castro a menţinut sistemul represiv al lui Fidel
Sursa foto: raul castro
19 Noi 2009   •   13:05

Preşedintele Cubei, Raul Castro, a păstrat sistemul pe care l-a folosit fratele său, Fidel, pentru a reprima criticii, refuzând să elibereze unele persoane reţinute în urmă cu câţiva ani şi arestând altele pentru "periculozitate," arată un raport al Human Rights Watch .
Acesta vine în momentul în care preşedintele american Barack Obama analizează o relansare a relaţiilor cu Cuba, iar Congresul ia în considerare ridicarea embargoului de călătorie pentru americani către statul comunist aflat la 150 km de Florida.
Fidel Castro a cedat temporar puterea fratelui său mai tânăr Raul în iulie 2006 şi a părăsit formal funcţia de preşedinte anul următor din cauza bolii.
Raul Castro s-a bazat în special pe legislaţia cubaneză ce permite arestarea persoanelor chiar înainte de a comite o infracţiune, arată Human Rights Watch .
Grupul a documentat peste 40 de cazuri sub conducerea lui Raul Castro în care Cuba a închis persoane pentru "periculozitate" deoarece doreau să organizeze marşuri pacifiste sau sindicate independente.
În plus, alţi 53 de deţinuţi arestaţi în 2003 urmare a înăbuşirii dizidenţilor sunt încă în închisoare. Human Rights Watch consideră că represiunea sistematică a creat un climat de teamă printre dizidenţii cubanezi, iar condiţiile de detenţie sunt inumane.
Organizaţia menţionează că închisoarea nu este singura tactică folosită: "Dizidenţii care încearcă să îşi exprime opiniile sunt adesea bătuţi, arestaţi demonstrativ sau supuşi renegării publice?.
Human Rights Watch a cerut o abordare multilaterală pentru a presa guvernul cubanez să îşi îmbunătăţească abordarea pentru drepturi, să se concentreze pe prizonierii politici, în loc să schimbe sistemul partidului unic printr-un embargo unilateral.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: raul castro Fidel Castro
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close