Antena 3 Externe Raul Castro, reales preşedinte al Cubei pentru încă un mandat de cinci ani

Raul Castro, reales preşedinte al Cubei pentru încă un mandat de cinci ani

de M.Z.    |    25 Feb 2013   •   07:12
Raul Castro, reales preşedinte al Cubei pentru încă un mandat de cinci ani
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Preşedintele cubanez, Raul Castro, a fost reales duminică în funcţia de preşedinte al Consiliului de Stat, organul suprem al executivului de la Havana, pentru un nou mandat de cinci ani, informează AFP.

Al doilea în ierarhia regimului va fi noul prim-vicepreşedinte al Consiliului de Stat, Miguel Diaz-Canel, un inginer electronist care va împlini 53 de ani în aprilie, fost ministru al Educaţiei universitare şi, din martie 2012, unul din cei opt vicepreşedinţi ai Consiliului de Miniştri.

Printre cei cinci vicepreşedinţi ai Consiliului de Stat desemnaţi de Adunarea Naţională cu prilejul şedinţei sale inaugurale, figurează Mercedes Lopez Acea, în vârstă de 48 de ani, prim-secretar al Partidului Comunist Cubanez pentru provincia Havana, care până în prezent nu a făcut parte din Consiliul de Stat.

Fostul personaj numărul doi al regimului, Jose Ramon Machado Ventura, în vârstă de 82 de ani, a cedat postul său de prim-vicepreşedinte, însă rămâne printre cei cinci vicepreşedinţi ai Consiliului de Stat.

Alţi doi vicepreşedinţi şi-au păstrat funcţiile, şi anume liderul istoric Ramiro Valdes, 80 de ani, şi Gladys Bejerano, 66 de ani, şefa autorităţii de control financiar a statului.

Al cincilea vicepreşedinte este liderul sindicatului naţional CTC, Salvador Valdas Mesa, 67 de ani, anterior membru al Consiliului de Stat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close