Antena 3 CNN Externe Lavrov: ”Războiul se va încheia odată cu semnarea tratatului, dar există o condiție”

Lavrov: ”Războiul se va încheia odată cu semnarea tratatului, dar există o condiție”

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a spus că războiul ruso-ucrainean se va încheia o dată cu semnarea unui acord, dar totul va depinde de mersul ostilităților.

Lavrov: ”Războiul se va încheia odată cu semnarea tratatului, dar există o condiție”
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    26 Apr 2022   •   09:49

 

”Ca în orice situație în care se folosesc forțele armate, totul se va încheia cu un tratat, dar parametrii acestui tratat vor fi determinați de stadiul ostilităților la care acest tratat va deveni realitate”, a spus Lavrov.

El a adăugat că Rusia ar fi acceptat foarte pozitiv propunerile Ucrainei, exprimate în timpul rundei de negocieri față în față de la Istanbul pe 29 martie. Potrivit acestuia, aceste propuneri au luat în considerare o serie de probleme față de care autoritățile ruse sunt părtinitoare.

Totuși, mai târziu, potrivit lui Lavrov, Statele Unite și Marea Britanie ar fi intervenit în procesul de negociere și au început să explice ucrainenilor cum ar trebui schimbate propunerile.

Rusia ar fi trimis un răspuns oficial la propunerile Ucrainei, transmise delegației ruse la Istanbul pe 29 martie, dar nu a primit un răspuns.

Ministrul rus susține că, după întâlnirea de la Istanbul, delegația ucraineană ar fi schimbat formularea propunerilor sale.

„Documentul de la Istanbul spunea că „nu vor exista baze militare străine în Ucraina și nu vor efectua exerciții cu participarea forțelor armate străine, decât cu acordul tuturor țărilor garante ale acestui tratat, inclusiv Rusia”.

În versiunea pe care ne-au dat-o după reacția noastră pozitivă, era: ”fără exerciții, doar cu acordul majorității țărilor garante”.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Ultimele informații despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close